Κως: 42χρονος συντηρητής ξενοδοχείου έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία

Κως: 42χρονος συντηρητής ξενοδοχείου έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία

Ένας 42χρονος συντηρητής ξενοδοχείου πέντε αστέρων στην Καρδάμαινα της Κω έχασε τη ζωή του ενώ εργαζόταν. Ο άτυχος άνδρας, με καταγωγή από τη Ρόδο, υπέστη ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια των εργασιών του, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου. Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης 15 Οκτωβρίου, και ο 42χρονος διακομίστηκε άμεσα στο Νοσοκομείο Κω, όπου και επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του.

Το Εργατικό Κέντρο Βόρειας Δωδεκανήσου, σε ανακοίνωσή του, ζήτησε να σφραγιστεί ο χώρος του δυστυχήματος και να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι από το Κέντρο Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου Πειραιά και Ν. Αιγαίου (ΚΕΠΕΚ) για να διαπιστωθεί αν τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας στο ξενοδοχείο. «Η τραγική λίστα των εργατών που δεν γυρνάνε σπίτι δυστυχώς αυξάνεται», ανέφερε το Εργατικό Κέντρο, εκφράζοντας τη θλίψη του για τον θάνατο του εργαζόμενου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επέκρινε την έλλειψη ελέγχων στους χώρους εργασίας, τονίζοντας ότι “η κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί για την υποβάθμιση και υποστελέχωση του ΣΕΠΕ”

Η Β’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου διενεργεί προανάκριση για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Exit mobile version