Σύνοδος Κορυφής ΕΕ – Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου: Οι συναντήσεις Μητσοτάκη με ηγέτες των χωρών του Κόλπου

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ – Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου: Οι συναντήσεις Μητσοτάκη με ηγέτες των χωρών του Κόλπου

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε σημαντικές συναντήσεις στο πλαίσιο της 1ης Συνόδου Κορυφής ΕΕ – Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, με εξέχουσες προσωπικότητες από τον αραβικό κόσμο, όπως τον Πρίγκιπα Διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας, Mohammed bin Salman, τον Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Tamim bin Hamad Al Thani, τον Πρωθυπουργό του Κουβέιτ, Σεΐχη Ahmad Al-Abdullah Al-Sabah, και τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό του Ομάν για Διεθνείς Υποθέσεις, Σεΐχη Sayyid Asaad bin Tarik.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, ειδικά σε αυτήν την περίοδο όπου οι περιφερειακές προκλήσεις είναι έντονες.

Όσον αφορά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε την αναγκαιότητα αποκλιμάκωσης των εντάσεων και την αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης στην περιοχή, ανανεώνοντας την έκκλησή του για άμεση κατάπαυση του πυρός και αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές.

Επιπλέον, στις συζητήσεις δόθηκε έμφαση στις δυνατότητες ενίσχυσης της οικονομικής συνεργασίας και στις επενδυτικές προοπτικές που αναδεικνύονται στην Ελλάδα. Ο Πρωθυπουργός τόνισε τη στρατηγική θέση της χώρας μας ως σημαντικού κόμβου για εμπορικές και ενεργειακές ροές, καθώς και ως πύλης προς την ευρωπαϊκή αγορά, γεγονός που καθιστά την Ελλάδα έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.

Exit mobile version