Απίστευτη τραγωδία στη Νιγηρία:  Βυτιοφόρο γεμάτο με καύσιμα ανατράπηκε και εξερράγη στη βόρεια πολιτεία Τζιγκάουα – Τουλάχιστον 147 νεκροί

Απίστευτη τραγωδία στη Νιγηρία:  Βυτιοφόρο γεμάτο με καύσιμα ανατράπηκε και εξερράγη στη βόρεια πολιτεία Τζιγκάουα - Τουλάχιστον 147 νεκροί

Ένα βυτιοφόρο γεμάτο καύσιμα ανετράπη την Τετάρτη στη βόρεια πολιτεία Τζιγκάουα της Νιγηρίας, όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος. Η βενζίνη που μετέφερε εξερράγη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 147 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Άλλοι 50 τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε τοπικά νοσοκομεία.

Το περιστατικό αυτό καταγράφεται ως ένα από τα πιο φονικά ατυχήματα των τελευταίων ετών στη Νιγηρία, το πολυπληθέστερο κράτος της Αφρικής, το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις όσον αφορά την ασφάλεια και το κόστος διαβίωσης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας, το βυτιοφόρο κατευθυνόταν προς την πολιτεία Γιόμπε, στα βόρεια, όταν κοντά στην πόλη Ματζία, περίπου 530 χιλιόμετρα βόρεια της Αμπούτζα, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και το όχημα ανατράπηκε, με τη βενζίνη να χύνεται στο δρόμο.

Κάτοικοι της περιοχής προσπάθησαν να συλλέξουν το καύσιμο από τη διαρροή, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο όταν σημειώθηκε η έκρηξη.

Οι κακοσυντηρημένοι δρόμοι στη Νιγηρία, που συχνά είναι γεμάτοι λακκούβες, ευθύνονται για πολλά ατυχήματα που κοστίζουν δεκάδες ζωές κάθε χρόνο.

Τον περασμένο μήνα, άλλο ένα ατύχημα με βυτιοφόρο στη βόρεια Νιγηρία προκάλεσε τον θάνατο 48 ανθρώπων, όταν το όχημα συγκρούστηκε με φορτηγό που μετέφερε ταξιδιώτες και ζώα, παγιδεύοντας και άλλα οχήματα στη φωτιά.

Exit mobile version