ΣΥΡΙΖΑ: Σενάρια για αναβολή του Συνεδρίου

ΣΥΡΙΖΑ: Σενάρια για αναβολή του Συνεδρίου

Η σύγκρουση εντός του ΣΥΡΙΖΑ παίρνει πλέον τη μορφή σκληρής αντιπαράθεσης, με την Όλγα Γεροβασίλη και τους «87» να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβολής του Συνεδρίου, αποδίδοντας την ευθύνη στον Στέφανο Κασσελάκη. Σε συνέντευξή της στο Mega, η Γεροβασίλη, όταν ρωτήθηκε αν το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί κανονικά, απάντησε πως «εκτιμώ πως όλα θα γίνουν κανονικά», αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβολής, προσθέτοντας πως «ο πρώην πρόεδρος κάθε μέρα μας ετοιμάζει μια καινούργια έκπληξη», κατηγορώντας τον Κασσελάκη για την πιθανότητα αυτή.

Η Γεροβασίλη συνέχισε να στοχοποιεί τον Κασσελάκη, υποστηρίζοντας πως δεν μπορεί να αναβληθεί το Συνέδριο, εκτός αν ο Κασσελάκης δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα με τις κινήσεις του. Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αν προχωρήσει το σχέδιό του με τις προβοκάτσιες, θα έχουμε πρόβλημα. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε ο χώρος μας να ευτελίζεται με αυτόν τον τρόπο».

Η Όλγα Γεροβασίλη κατηγόρησε επίσης τον Κασσελάκη για σχέδιο διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως «απαξίωσε το κόμμα, τους ανθρώπους και τον μηχανισμό, και θέλει να ηγηθεί. Αυτό είναι θράσος».

Η ένταση εντός του ΣΥΡΙΖΑ αυξάνεται, ειδικά μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να αποκλείσει τον Κασσελάκη από την κούρσα ηγεσίας και την αντεπίθεση που ξεκίνησε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «το κόμμα είναι η βάση και πρέπει να εκφραστεί στο Συνέδριο». Ο Κασσελάκης, σε συνέντευξή του στο Star, μίλησε για αντικαταστατικές κινήσεις από την πλευρά της πλειοψηφίας, ενώ προχώρησε στη δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας υποστήριξης της υποψηφιότητάς του.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι ο Κασσελάκης «στρώνει το έδαφος για δικό του κόμμα», ενώ ο Χρήστος Σπίρτζης κατηγόρησε τον πρώην πρόεδρο για τη δημιουργία «φράξιας» και ζήτησε την αναβολή του Συνεδρίου για δύο εβδομάδες.

Ο Κασσελάκης απάντησε στις κατηγορίες με ανάρτησή του στα social media, χαρακτηρίζοντας τις κινήσεις της πλειοψηφίας «εκτροπή» και υποστηρίζοντας ότι οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι βρίσκονται σε «πανικό». Δήλωσε ότι «η μόνη μας δύναμη απέναντι στην εκτροπή είναι το Συνέδριο» και απηύθυνε κάλεσμα στους υποστηρικτές του να συνεχίσουν να στηρίζουν την υποψηφιότητά του.

Exit mobile version