Aνακοίνωση του ΟΣΕ για το περιστατικό στη Δουκίσσης Πλακεντίας, όπου τρένο του Προαστιακού μπήκε στις γραμμές του Μετρό: Λάθος του μηχανοδοηγού

Aνακοίνωση του ΟΣΕ για το περιστατικό στη Δουκίσσης Πλακεντίας, όπου τρένο του Προαστιακού μπήκε στις γραμμές του Μετρό: Λάθος του μηχανοδοηγού

Ο ΟΣΕ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό που συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης 9 Οκτωβρίου στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, όταν ένα τρένο του Προαστιακού βρέθηκε στις γραμμές του Μετρό. Στην ανακοίνωση, που δημοσιεύτηκε σήμερα, Πέμπτη (17/10), ο ΟΣΕ ανέφερε ότι το περιστατικό προκλήθηκε από «σφάλμα χάραξης του Ρυθμιστή Κυκλοφορίας του ΣΚΑ».

Ο ΟΣΕ διευκρινίζει ότι «σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε κίνδυνος για τους επιβάτες» τόσο του Προαστιακού όσο και του Μετρό. Επισημαίνεται επίσης ότι, ακόμη και αν το τρένο είχε εισέλθει στις γραμμές του Μετρό, δεν υπήρχε κίνδυνος να «σφήνωνε» στη σήραγγα, όπως αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα, τα οποία ο ΟΣΕ χαρακτηρίζει ως υπερβολικά.

Η αποκάλυψη του περιστατικού έγινε από την Εφημερίδα των Συντακτών, η οποία επικαλέστηκε έγγραφο της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ) που απευθυνόταν στη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) και στον Εθνικό Οργανισμό Διερεύνησης Ατυχημάτων (ΕΟΔΑΣΑΑΜ).

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΣΕ:

«Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου περί ώρας 17:44 η αμαξοστοιχία 4245 που εκτελούσε το δρομολόγιο ΚΑΝΤΖΑ – ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ του προαστιακού, κατευθύνθηκε προς την είσοδο της γραμμής 3 της ΣΤΑΣΥ. Η διαδρομή οφείλεται σε σφάλμα χάραξης του Ρυθμιστή Κυκλοφορίας του ΣΚΑ.

Για το συμβάν αυτό επισημαίνονται τα ακόλουθα:

Exit mobile version