Ισπανία: Δύο αθλητές έχασαν τη ζωή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τριάθλου

Ισπανία: Δύο αθλητές έχασαν τη ζωή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τριάθλου

Δύο αθλητές από τη Βρετανία και το Μεξικό έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας των τελικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τριάθλου που πραγματοποιείται στην Τορεμολίνος, στη νότια Ισπανία.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι αθλητές έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο οποίος περιελάμβανε κολύμπι 75 μέτρων στην παραλία Los Alamos, ποδηλασία 20 χιλιομέτρων, και τρέξιμο 5 χιλιομέτρων κατά μήκος της παραλίας. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως ο 57χρονος Βρετανός αθλητής υπέστη καρδιακή ανακοπή, ενώ η ταυτότητά του δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

Στη διοργάνωση, η οποία διαρκεί από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου, συμμετέχουν πάνω από 5.500 αθλητές από 80 χώρες.

Από το World Triathlon εκδόθηκε η ανακοίνωση:

«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε ότι δύο αθλητές (ένας από το Μεξικό και ένας από τη Μεγάλη Βρετανία) απεβίωσαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τριάθλου σήμερα, 17 Οκτωβρίου. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες, τους φίλους, τις Εθνικές Ομοσπονδίες και σε ολόκληρη την κοινότητα του τριάθλου. Το Παγκόσμιο Τρίαθλο, η Ισπανική Ομοσπονδία και η διοργανώτρια αρχή βρίσκονται σε επαφή με τις οικογένειες και τις Εθνικές Ομοσπονδίες των αθλητών για να παρέχουν την απαραίτητη στήριξη σε αυτές τις δύσκολες και θλιβερές στιγμές».

Exit mobile version