Ο Ντόναλντ Τραμπ επιρρίπτει στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι μερίδιο ευθύνης για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία –  «Δεν θα έπρεπε ποτέ να αφήσει αυτόν τον πόλεμο να ξεκινήσει»

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιρρίπτει στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι μερίδιο ευθύνης για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία -  «Δεν θα έπρεπε ποτέ να αφήσει αυτόν τον πόλεμο να ξεκινήσει»

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, επέρριψε ευθύνες στον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για την έναρξη του πολέμου στη χώρα του. Σε συνέντευξη στον YouTuber Πάτρικ Πετ-Ντέιβιντ, ο Τραμπ δήλωσε ότι «δεν θα έπρεπε ποτέ να επιτρέψει αυτόν τον πόλεμο να ξεκινήσει».

Η Ρωσία εξαπέλυσε την εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, και έκτοτε η χώρα, με τη στήριξη της Δύσης, πολεμά τους εισβολείς. Οι ΗΠΑ έχουν παράσχει στρατιωτική βοήθεια αξίας περίπου 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, αν και ο Τραμπ υποστηρίζει ότι το ποσό είναι πολύ μεγαλύτερο.

Ο Τραμπ εξέφρασε εκ νέου τις αντιρρήσεις του σχετικά με τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, λέγοντας: «Ο Ζελένσκι είναι από τους καλύτερους πλασιέ που έχω δει. Κάθε φορά που έρχεται, του δίνουμε 100 δισεκατομμύρια δολάρια». Παράλληλα, τόνισε ότι αισθάνεται «άσχημα» για τους Ουκρανούς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλει να βοηθήσει τη χώρα τους. Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του Τραμπ, Τζέι-Ντι Βανς, έχει δηλώσει σθεναρή αντίθεση στη βοήθεια προς την Ουκρανία.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Τραμπ επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι εάν ήταν ο ίδιος πρόεδρος, ο πόλεμος δεν θα ξεκινούσε. Υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του στον Λευκό Οίκο δεν ξέσπασε καμία σύγκρουση και ότι εάν κερδίσει στις επερχόμενες εκλογές, θα τερματίσει τον πόλεμο πριν την τελετή ορκωμοσίας του στις 20 Ιανουαρίου.

Exit mobile version