Ο καιρός σήμερα, Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

Ο καιρός σήμερα, Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

Για σήμερα, Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024, προβλέπεται αραιή συννεφιά, η οποία θα είναι πιο έντονη στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας. Τοπικές βροχές αναμένονται στα Επτάνησα, ενώ τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν σταδιακά στην Ήπειρο και το βράδυ σε περιοχές της Δυτικής Στερεάς και της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου. Επίσης, υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς βροχές ή όμβρους στη Θεσσαλία και στη Δυτική Μακεδονία. Κατά τη διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωί, η ορατότητα σε κεντρικές και βόρειες ηπειρωτικές περιοχές θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 16 βαθμούς, στη βόρεια Ελλάδα από 5 έως 18-19 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 7 έως 20 βαθμούς, στην Ήπειρο από 9 έως 23 βαθμούς, στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά από 10 έως 25 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 8 έως 21 βαθμούς, στα Επτάνησα από 15 έως 24 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 13 έως 21 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι έως 5 μποφόρ, ενώ τοπικά στα νοτιοδυτικά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι 4-5 μποφόρ, ενώ στα νότια τμήματα θα φτάσουν τα 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί 3-4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά οι άνεμοι θα φτάσουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές και νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2-4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς.

Exit mobile version