Απεβίωσε η δημοσιογράφος Χαρά – Μαρία Κιοσσέ

Απεβίωσε η δημοσιογράφος Χαρά - Μαρία Κιοσσέ

Σε ηλικία 90 ετών έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2024, η δημοσιογράφος Χαρά-Μαρία Κιοσσέ.

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) γνωστοποίησε την είδηση με ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται το βιογραφικό της δημοσιογράφου, καθώς και οι λεπτομέρειες για την κηδεία της.

Η Χαρά-Μαρία Κιοσσέ γεννήθηκε το 1934 στην Αθήνα. Μετά την αποφοίτησή της από το Αμερικανικό Κολλέγιο Θηλέων Pierce College, συνέχισε τις σπουδές της στα Οικονομικά στο Λονδίνο. Το 1960 ξεκίνησε την καριέρα της στη δημοσιογραφία, στην εφημερίδα «Τα Νέα», όπου αρχικά ασχολήθηκε με το ελεύθερο ρεπορτάζ. Στην πορεία, εξειδικεύτηκε σε ρεπορτάζ που αφορούσαν την αρχαιολογία, τον πολιτισμό και την οικολογία. Στα «Βήμα» και «Τα Νέα» εργάστηκε για πενήντα χρόνια, φέρνοντας στο φως σημαντικά θέματα που συχνά δεν λάμβαναν την δημοσιότητα που άξιζαν.

Η Χαρά Κιοσσέ υπήρξε μια καταξιωμένη και απόλυτα καταρτισμένη δημοσιογράφος, με αξιοσημείωτη συνεισφορά στον τομέα της αρχαιολογίας και του πολιτισμού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς και τους φίλους της. Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2024, στις 11:30, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Exit mobile version