Ηλιούπολη: Σύλληψη 23χρονου φοιτητή για πορνογραφία ανηλίκων

Ηλιούπολη: Σύλληψη 23χρονου φοιτητή για πορνογραφία ανηλίκων

Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα με τη διαδικασία του αυτοφώρου σχηματίστηκε σε βάρος 23χρονου φοιτητή για εμπλοκή σε υπόθεση παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου.

Μετά από λεπτομερή ψηφιακή ανάλυση και αξιοποίηση στοιχείων που προήλθαν από ξένες Αρχές, στο πλαίσιο διεθνούς συνεργασίας, εντοπίστηκε χρήστης στην Ελλάδα που χρησιμοποιώντας πολλά ηλεκτρονικά ίχνη, απέκτησε πρόσβαση σε συγκεκριμένη διαδικτυακή πλατφόρμα και διένειμε υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Τα ευρήματα κοινοποιήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Μετά από περαιτέρω ψηφιακή και διαδικτυακή έρευνα, σε συνεργασία με παρόχους υπηρεσιών, επιβεβαιώθηκαν τα στοιχεία και η διεύθυνση του ατόμου.

Ακολούθησε έρευνα στην κατοικία του με την παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο, φορητός υπολογιστής, USB και δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι. Η επιτόπια ανάλυση των κατασχεμένων ψηφιακών μέσων αποκάλυψε πλήθος αρχείων με φωτογραφίες και βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, γεγονός που οδήγησε στη σύλληψή του.

Τα κατασχεθέντα θα εξεταστούν περαιτέρω από το αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Ο 23χρονος οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Exit mobile version