Μεξικό: H μεγαλύτερη  σύλληψη  ναρκωτικών  όλων των εποχών – Κατασχέθηκαν περίπου 8,4 χιλιάδες κιλά, συνελήφθησαν 23 άτομα

Μεξικό: H μεγαλύτερη σύλληψη ναρκωτικών όλων των εποχών - Κατασχέθηκαν περίπου 8,4 χιλιάδες κιλά, συνελήφθησαν 23 άτομα

Το Πολεμικό Ναυτικό του Μεξικού ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι συνέλαβε 23 άτομα σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις κατά της διακίνησης ναρκωτικών στην ιστορία της χώρας, κατάσχοντας περίπου 8,4 τόνους παράνομων ουσιών κατά τη διάρκεια επιχείρησης στα ανοιχτά των νοτιοδυτικών ακτών στον Ειρηνικό Ωκεανό.

«Αυτή είναι η μεγαλύτερη κατάσχεση ναρκωτικών σε θαλάσσια επιχείρηση, χωρίς προηγούμενο για το θεσμό», σημείωσε το ναυτικό σε επίσημη ανακοίνωση.

Εκτός από το παράνομο φορτίο, το Πολεμικό Ναυτικό κατέσχεσε 8,7 χιλιάδες λίτρα καυσίμων και έξι σκάφη, σε περιοχή κοντά στο Λασάρο Καρντένας της πολιτείας Μιτσοακάν, καθώς και στις ακτές της πολιτείας Γκερέρο.

«Οι 23 συλληφθέντες, στους οποίους διαβάστηκαν τα δικαιώματά τους, μαζί με τα έξι σκάφη, τα φερόμενα ναρκωτικά και τα καύσιμα, παραδόθηκαν στις αρμόδιες Αρχές για την ενσωμάτωσή τους στην αντίστοιχη έρευνα», προσέθεσε το Πολεμικό Ναυτικό.

Τα κατασχεθέντα περιουσιακά στοιχεία εκτιμώνται σε τουλάχιστον δύο δισεκατομμύρια πέσος, δηλαδή περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αυξήσει τις πιέσεις προς το Μεξικό να εντείνει τις προσπάθειές του κατά της διακίνησης ναρκωτικών, ενώ το Μεξικό πιέζει τις ΗΠΑ να λάβουν μέτρα για την ανακοπή της εισροής όπλων προς εγκληματικές οργανώσεις μέσω των συνόρων.

Exit mobile version