Ουκρανία: Παρέλαβε από τη Γερμανία 20 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης – Αναμένονται 6 μαχητικά F-16 από τη Νορβηγία

Ουκρανία: Παρέλαβε από τη Γερμανία 20 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης – Αναμένονται 6 μαχητικά F-16 από τη Νορβηγία

Η Ουκρανία αναμένει σύντομα την παραλαβή έξι μαχητικών αεροσκαφών F-16 που της έχει υποσχεθεί η Νορβηγία, σύμφωνα με δήλωση του Ουκρανού υπουργού Άμυνας, Ρούστεμ Ουμέροφ, μετά από συνάντησή του με τον Νορβηγό ομόλογό του, Μπιορν Άριλντ Γκραμ, στα γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, χθες Πέμπτη.

Η Ολλανδία, η Δανία, η Νορβηγία και το Βέλγιο έχουν από κοινού δεσμευτεί να προμηθεύσουν την Ουκρανία με πάνω από 60 αεροσκάφη F-16 αμερικανικής κατασκευής, καθώς και να εκπαιδεύσουν ουκρανούς πιλότους και τεχνικούς. Τα πρώτα αεροσκάφη από την Ολλανδία έχουν ήδη φτάσει στην Ουκρανία, ενώ έξι F-16 αναμένεται να παραδοθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Επιπλέον, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έχει παραδώσει στην Ουκρανία 20 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (IFV) τύπου Marder.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν επίσης πρόσφατα παραλάβει οκτώ άρματα μάχης Leopard 1, ένα αντιαεροπορικό σύστημα IRIS-T SLM και ένα IRIS-T SLS, έξι αυτοκινούμενα πυροβόλα Panzerhaubitze 2000 και 24.000 βλήματα πυροβολικού των 155 χιλιοστών, σύμφωνα με επικαιροποιημένη λίστα της γερμανικής στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία.

Exit mobile version