Σύριζα: Αντεπίθεση των «Kasselistas» – Στέλνουν στην επιτροπή δεοντολογίας Γεροβασίλη, Ζαχαριάδη και Γκλέτσο

Σύριζα: Αντεπίθεση των «Kasselistas» - Στέλνουν στην επιτροπή δεοντολογίας Γεροβασίλη, Ζαχαριάδη και Γκλέτσο

Σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης βρίσκονται τα δύο αντίπαλα «στρατόπεδα» στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη από την Κεντρική Επιτροπή προχώρησαν σε παραπομπή των Όλγα Γεροβασίλη, Κώστα Ζαχαριάδη και Απόστολου Γκλέτσου στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.

Παράλληλα, ο πρώην βουλευτής του κόμματος, Γιώργος Τσίπρας, προχώρησε σε σφοδρή κριτική κατά του Στέφανου Κασσελάκη, δηλώνοντας ότι εάν ο τελευταίος βάλει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνος θα αποχωρήσει από το κόμμα.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Τσίπρας, μιλώντας στο Action24 την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024, χαρακτήρισε τον Στέφανο Κασσελάκη «τυχοδιώκτη» και «πολιτικό απατεώνα» και ανέφερε ότι έχει προσωπική ευθύνη για την άνοδο του Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος. Επισήμανε, επίσης, ότι η μεγάλη ζημιά για τον ΣΥΡΙΖΑ προκλήθηκε όχι μόνο από την εκλογή του Κασσελάκη, αλλά και από το γεγονός ότι παρέμεινε στην ηγεσία για έναν ολόκληρο χρόνο, προκαλώντας τη φθορά που βιώνει το κόμμα σήμερα.

Ο Γιώργος Τσίπρας υποστήριξε ότι «η πραγματική κατάρρευση έγινε τώρα και όχι το 2023», προσθέτοντας πως ακόμη και η απλή υποψηφιότητα του Κασσελάκη θα αποτελούσε λόγο για τον ίδιο να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή, 12 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που υποστηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη, παραπέμπουν στην Επιτροπή Δεοντολογίας την Όλγα Γεροβασίλη, τον Κώστα Ζαχαριάδη και τον Απόστολο Γκλέτσο, κατηγορώντας τους για «ακραίες τοποθετήσεις». Την παραπομπή έκανε γνωστή η Σοφία Ιντζιάδου, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, μέσω ανάρτησής της, στην οποία αναφέρει:

«Έπειτα από ακραίες τοποθετήσεις που ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα μια ομάδα συντρόφων της κεντρικής επιτροπής, ενδεικτικά 12 ατόμων θέλοντας να εκφράσουμε την δυσαρέσκεια και τη διαμαρτυρία μας, κάνοντας χρήση των αρμόδιων οργάνων του κόμματος, παραπέμψαμε σήμερα το πρωί στην επιτροπή δεοντολογίας τους κ. Γεροβασίλη, κ Ζαχαριάδη και κ. Γκλέτσο έτσι ώστε να επιληφθεί των ανωτέρω περιστατικών και να πράξει όσα ορίζει το καταστατικό, επιβάλλοντας αν έτσι κρίνει, τις αναγκαίες πειθαρχικές κυρώσεις».

Exit mobile version