Τρίπολη: Εντοπίστηκε τεράστια φυτεία κάνναβης 35 στρεμμάτων – Στην επιχείρηση συμμετείχε και Super Puma

Τρίπολη: Εντοπίστηκε τεράστια φυτεία κάνναβης 35 στρεμμάτων - Στην επιχείρηση συμμετείχε και Super Puma

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε φυτεία 35 στρεμμάτων σε ερημική και δυσπρόσιτη περιοχή του Δήμου Τρίπολης στην Αρκαδία, κατά τη διάρκεια της οποίας μάλιστα επιστρατεύτηκε και ελικόπτερο τύπου Super Puma.

Η συγκεκριμένη φυτεία, μία από τις μεγαλύτερες που έχουν εντοπιστεί τα τελευταία χρόνια, θα απέφερε κέρδη που υπολογίζονται στα 10 εκατομμύρια ευρώ, εάν τα ναρκωτικά που βρέθηκαν είχαν διοχετευτεί στην αγορά.

Η φυτεία εκτεινόταν σε 28 επίπεδα μέσα σε δασική, δυσπρόσιτη περιοχή με πυκνή βλάστηση, καλύπτοντας συνολικά 35 στρέμματα. Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 1.250 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 3,5 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν από τις Αρχές.

Στον χώρο της φυτείας βρέθηκαν επίσης 1 τόνος και 400 κιλά κάνναβης, καθώς και εξοπλισμός, όπως σκηνές, αρδευτικά συστήματα και εργαλεία. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή βαριά οπλισμένων αστυνομικών, καθώς υπήρχαν ανησυχίες για τυχόν αντίδραση από άτομα που φρουρούσαν την περιοχή, κάτι που τελικά δεν συνέβη.

Λόγω της δυσκολίας πρόσβασης και της έκτασης της φυτείας, χρησιμοποιήθηκε το ελικόπτερο Super Puma της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος για τη μεταφορά των κατασχεμένων. Τα ναρκωτικά μεταφέρθηκαν σε σημείο κοντά σε δρόμο, ώστε να μπορέσουν να μεταφερθούν με φορτηγά.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθη 37χρονος Αλβανός για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Ο 37χρονος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διαδικασία της απέλασης. Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για την ταυτοποίηση των συνεργών του.

Η επιχείρηση οργανώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, με τη συμμετοχή αστυνομικών από τις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Αρκαδίας και Λακωνίας, καθώς και τον αστυνομικό σκύλο της Μεσσηνίας και αστυνομικούς από το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Exit mobile version