Δημήτρης Κουτσούμπας από τα Ιωάννινα: «“Ματωμένα” πρωτογενή πλεονάσματα και δυσβάσταχτοι φόροι εξαϋλώνουν τα λαϊκά εισοδήματα» 

Δημήτρης Κουτσούμπας από τα Ιωάννινα: «“Ματωμένα” πρωτογενή πλεονάσματα και δυσβάσταχτοι φόροι εξαϋλώνουν τα λαϊκά εισοδήματα» 

Στην ομιλία του στα Ιωάννινα, όπου παρευρέθηκε για την πανηπειρωτική σύσκεψη που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας του ΚΚΕ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας επέκρινε έντονα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι πλήττει την εργατική τάξη και τα νοικοκυριά. Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο νέος προϋπολογισμός ή, αλλιώς, η νέα μεγάλη σφαγή των λαϊκών νοικοκυριών είναι απόδειξη. Γιατί σφαγή είναι τα ‘ματωμένα’ πρωτογενή πλεονάσματα και οι βαρύτατοι φόροι που εξανεμίζουν τα λαϊκά εισοδήματα. Σφαγή είναι οι παγωμένοι μισθοί και οι συντάξεις, ενώ τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων αυξάνονται και η φτώχεια των λαϊκών στρωμάτων βαθαίνει. Ας σταματήσει λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης να μιλάει για ‘μέτρα ανακούφισης’. Οι ίδιοι προβλέπουν πως τα φορολογικά έσοδα θα εκτοξευθούν στα 68,7 δισεκατομμύρια ευρώ, αυξημένα κατά 2,4 δισ. σε σχέση με το 2024. Από πού θα βρεθούν αυτά τα χρήματα αν όχι από τις τσέπες των λαϊκών στρωμάτων;».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σχολίασε επίσης τις αυξήσεις στις συντάξεις, χαρακτηρίζοντάς τις «ψίχουλα», αναφέροντας συγκεκριμένα ότι οι αυξήσεις κυμαίνονται στα 17-20 ευρώ, ενώ οι τιμές των φαρμάκων αυξάνονται έως και 448%. Κατηγόρησε τον υπουργό Υγείας ότι «έκανε γαργάρα» αυτές τις αυξήσεις. Παράλληλα, μίλησε για την επιβάρυνση που αντιμετωπίζουν οι μικροεπαγγελματίες, σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση διαφημίζει την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος από το 2025, αλλά την ίδια στιγμή με την τεκμαρτή φορολόγηση, οι μισοί επαγγελματίες πληρώνουν διπλάσιους και τριπλάσιους φόρους για ανύπαρκτα έσοδα».

Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε πως οι εργατικοί αγώνες αποτελούν τη μόνη πραγματική αντιπολίτευση στη Νέα Δημοκρατία. «Αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του Μητσοτάκη υπάρχει. Και είναι όλοι όσοι βρίσκονται στους δρόμους, όλοι όσοι σπάνε τους αντεργατικούς νόμους και διεκδικούν. Αυτοί οι αγώνες είναι η πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση σήμερα», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος επέκρινε και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι τα ΜΜΕ επικεντρώνονται σε εσωτερικές διαμάχες του ΣΥΡΙΖΑ και στην εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, αποκαλώντας το όλο σκηνικό «κακοπαιγμένο σήριαλ». Εξέφρασε την άποψη πως η κοινωνία δεν ξεχνά τις «αμαρτίες» αυτών των κομμάτων, είτε αυτές αφορούν την προηγούμενη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είτε το παρελθόν του ΠΑΣΟΚ.

Η σύσκεψη, με τίτλο «Με το δίκιο των πολλών, ενάντια στις θυσίες για τα κέρδη των λίγων», πραγματοποιήθηκε στο Καμπέρειο Θέατρο, με τη συμμετοχή σωματείων, φορέων και συνδικαλιστών.

Exit mobile version