Εκλογές στις ΗΠΑ: Προβάδισμα 2,1% της Κάμαλα Χάρις έναντι του Ντόναλντ Τραμπ δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Εκλογές στις ΗΠΑ: Προβάδισμα 2,1% της Κάμαλα Χάρις έναντι του Ντόναλντ Τραμπ δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ για την ανάδειξη του νέου προέδρου μεταξύ της Κάμαλα Χάρις και του Ντόναλντ Τραμπ πλησιάζουν, καθώς έχουν προγραμματιστεί για τις 5 Νοεμβρίου 2024. Παράλληλα, η διαδικασία της πρόωρης ψηφοφορίας έχει ήδη ξεκινήσει σε πολλές πολιτείες, με τη συμμετοχή των πολιτών να αγγίζει επίπεδα ρεκόρ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η Κάμαλα Χάρις προηγείται του Ντόναλντ Τραμπ με μικρή διαφορά 2,1%, συγκεντρώνοντας ποσοστό 48,4%, έναντι του 46,3% που συγκεντρώνει ο πρώην πρόεδρος. Παρά το γεγονός ότι το πρόσφατο debate μεταξύ των δύο υποψηφίων αναμενόταν θα μπορούσε να δώσει ένα μεγαλύτερο προβάδισμα στη Δημοκρατική υποψήφια, αυτό δεν φαίνεται να συνέβη. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τραμπ προκάλεσε αντιδράσεις κατά τη διάρκεια του debate, όταν έκανε αναφορά σε μετανάστες που τρώνε κατοικίδια, ωστόσο, αυτό δεν επηρέασε τις δημοσκοπήσεις υπέρ της Χάρις.

Η Κάμαλα Χάρις διατηρεί ένα μικρό αλλά σταθερό προβάδισμα από την αρχή της προεκλογικής της εκστρατείας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το δίκτυο ABC News, η Χάρις είχε προβάδισμα 1,2% την 1η Αυγούστου, το οποίο αυξήθηκε στο 3,1% την 1η Σεπτεμβρίου. Την 1η Νοεμβρίου η διαφορά ήταν 2,6%, ενώ σήμερα έχει μειωθεί στο 2,1%.

Πολιτείες – κλειδιά για το αποτέλεσμα

Οι πολιτείες Ουισκόνσιν, Πενσυλβάνια, Μίσιγκαν, Νεβάδα, Νότια Καρολίνα, Τζόρτζια και Αριζόνα αναμένεται να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα των εκλογών. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, η Κάμαλα Χάρις διατηρεί προβάδισμα σε τέσσερις από αυτές τις πολιτείες, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται σε τρεις. Η μάχη σε αυτές τις πολιτείες θα είναι κρίσιμη για την ανάδειξη του επόμενου προέδρου των ΗΠΑ.

Exit mobile version