Λίβανος: Ολονύχτιο σφυροκόπημα του Ισραήλ

Λίβανος: Ολονύχτιο σφυροκόπημα του Ισραήλ

Νύχτα τρόμου στον Λίβανο, καθώς το Ισραήλ ξεκίνησε αεροπορικές επιδρομές, προκαλώντας σοβαρές καταστροφές και θέτοντας σε κίνδυνο χιλιάδες αμάχους.

Σύμφωνα με το Reuters, εκατοντάδες κάτοικοι της Βηρυτού εγκατέλειψαν τα σπίτια τους μόλις ανακοινώθηκαν οι επικείμενες επιθέσεις από το Ισραήλ. Πανικόβλητα πλήθη έσπευσαν στους δρόμους, προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση σε πολλές περιοχές, καθώς προσπαθούσαν να καταφύγουν σε πιο ασφαλείς γειτονιές.

Λίγο μετά τις 10 μ.μ., το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων ANI ανέφερε ότι το Ισραήλ πραγματοποίησε τέσσερις επιθέσεις στη νότια Βηρυτό, στοχεύοντας γραφεία χρηματοπιστωτικού οργανισμού που φέρεται να συνδέεται με τη Χεζμπολάχ. Οι στόχοι ήταν «θυγατρικές της Al-Qard al-Hassan», μιας εταιρείας που κατηγορείται για χρηματοδότηση της Χεζμπολάχ και έχει υποστεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ, δήλωσε: «Προχωράμε από μια κατάσταση που νικάμε τον εχθρό, σε μια κατάσταση καταστροφής – ανατινάζοντας τις σήραγγες και τις αποθήκες πυρομαχικών και διαλύοντας τη Χεζμπολάχ»

Επιπλέον, το ANI ανέφερε ότι ο ισραηλινός στρατός προχώρησε στην ανατίναξη πολλών σπιτιών σε τρία χωριά κοντά στα σύνορα του Λιβάνου, διεξάγοντας επιχειρήσεις στις κοινότητες Αντάισεχ, Μάρκαμπα και Ραμπ Ταλατίν. Δεκάδες χωριά έχουν δεχθεί σφοδρές αεροπορικές επιδρομές.

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), επικαλούμενο τοπικές πηγές ασφαλείας, μετέδωσε πως ο ισραηλινός στρατός έχει καταστρέψει σχεδόν ολοσχερώς πολλά χωριά στον νότιο Λίβανο, συμπεριλαμβανομένων σπιτιών και τεμένων. Η πόλη Ράμια, κοντά στην Μπιτ Τζμπέιλ, βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές που έχουν ισοπεδωθεί.

Η ένταση κλιμακώθηκε ως απάντηση στην επιχείρηση της Χεζμπολάχ με drone, που έφτασε μέχρι την κατοικία του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Exit mobile version