ΠΑΣΟΚ: Ο ανασχηματισμός Ανδρουλάκη

ΠΑΣΟΚ: Ο ανασχηματισμός Ανδρουλάκη

Πρώτη συνάντηση της νέας ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ

Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα προεδρεύσει στην πρώτη συνάντηση με τη νέα ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη. Νωρίτερα, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Χάρη Δούκα.

Δημιουργία Πολιτικού Κέντρου

Στο νέο «στρατηγείο» του ΠΑΣΟΚ, γνωστό ως Πολιτικό Κέντρο, θα συμμετέχουν ο Δήμαρχος Αθηναίων, ο Παύλος Γερουλάνος και η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία αναλαμβάνει τη θέση της επικεφαλής του Πολιτικού Σχεδιασμού, με στόχο την προετοιμασία για τις εθνικές εκλογές. Στο Κέντρο θα συμμετέχουν επίσης ο εκπρόσωπος Τύπου Θανάσης Γλαβίνας, η Όλγα Μαρκογιαννάκη, καθώς και νέα στελέχη του κόμματος. Ο Λευτέρης Καρχιμάκης θα συντονίζει την ομάδα προγράμματος, ενώ ο Κώστας Τσουκαλάς αναλαμβάνει καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου.

Συνεργασία με τον Παύλο Γερουλάνο

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πρότεινε στον Παύλο Γερουλάνο τη θέση του πρώτου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου στη Βουλή, μέσω τηλεδιάσκεψης. Ο κ. Γερουλάνος αποδέχθηκε την πρόταση, ζητώντας παράλληλα να διατηρήσει τον ρόλο του ως τομεάρχης Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ.

Αναδιάρθρωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Ο Δημήτρης Μπιάγκης, βουλευτής Κέρκυρας, αναλαμβάνει τον ρόλο του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με αναπληρωτή τον βουλευτή Ιωαννίνων, Γιάννη Τσίμαρη. Ο Δημήτρης Μάντζος παραμένει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο ο Παύλος Χρηστίδης να αναλάβει πρόσθετα καθήκοντα ως εκπρόσωπος του προέδρου στη Βουλή, ανάλογα με τις αποφάσεις του Παύλου Γερουλάνου.

Η σκιώδης κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ

Όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα αναλάβουν ρόλους «υπουργών» στη σκιώδη κυβέρνηση του κόμματος. Στελέχη όπως ο Μιχάλης Κατρίνης, η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Παναγιώτης Δουδωνής θα διαδραματίσουν βασικό ρόλο στη νέα διάρθρωση του κόμματος.

Εσωτερική αναδιάρθρωση

Αλλαγές θα γίνουν και στη Γραμματεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με την αξιοποίηση παλαιότερων στελεχών όπως ο Πάρης Κουκουλόπουλος και η Μιλένα Αποστολάκη στη σκιώδη κυβέρνηση. Η Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία είχε υποβάλει την παραίτησή της, ενδέχεται να αναλάβει ρόλο στον τομέα Εσωτερικών.

Συχνές συνεδριάσεις στη Χαριλάου Τρικούπη

Οι αλλαγές στο κόμμα και την κοινοβουλευτική ομάδα θα ανακοινωθούν νωρίς σήμερα το πρωί. Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιδιώκει τη συμμετοχή όλων των ικανών στελεχών στις διαδικασίες του κόμματος, με έμφαση στην ενότητα και τη διεύρυνση.

Ο «πρωινός καφές» και οι νέοι συνεργάτες

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δίνει έμφαση στις καθημερινές συνεδριάσεις με στελέχη της νέας γενιάς που εμπιστεύεται. Η Στεφανία Μουρελάτου παραμένει στη θέση της Διευθύντριας Επικοινωνίας, ενώ ο Βαγγέλης Τσόγκας θα συνεχίσει να ασχολείται με τη στρατηγική του κόμματος. Στις συνεδριάσεις θα συμμετέχουν επίσης οι βουλευτές Δημήτρης Μάντζος και Παναγιώτης Δουδωνής.

Συχνές συνεδριάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ στοχεύει σε τακτικές συνεδριάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής, με νέες εκλογές για τα κομματικά όργανα να αναμένονται την άνοιξη. Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος παραμένει Γραμματέας του κόμματος μέχρι τότε.

Πρώτη μονομαχία με τον Μητσοτάκη

Η πρώτη αντιπαράθεση μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά την επανεκλογή του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, θα γίνει στη Βουλή την Τετάρτη, με θέμα την Πολιτική Προστασία και τις πυρκαγιές.

Πηγή: Pan-Orama.gr
ΠΑΣΟΚ: Σήμερα ο ανασχηματισμός Ανδρουλάκη

Exit mobile version