Αμαλιάδα: και 4ο νεκρό μωρό στα χέρια της 24χρονης

Αμαλιάδα: και 4ο νεκρό μωρό στα χέρια της 24χρονης

Νέα αποκάλυψη για την υπόθεση των νεκρών βρεφών στην Αμαλιάδα: Ένα τέταρτο θύμα στα χέρια της 24χρονης

Συνεχίζει να συγκλονίζει η υπόθεση των θανάτων βρεφών που συνδέεται με την 24χρονη Ειρήνη από την Αμαλιάδα, καθώς έρχονται στο φως νέες πληροφορίες για ένα τέταρτο νεκρό μωρό που πέθανε στα χέρια της. Σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν από το Mega, ο θάνατος του τέταρτου βρέφους έλαβε χώρα τον Φεβρουάριο του 2021, όταν μια γνωστή της 24χρονης την κάλεσε να προσέχει το μωρό της. Ξημερώματα, το μωρό εξέπνευσε υπό τη φροντίδα της Ειρήνης.

Η μητέρα του παιδιού, μιλώντας στο Mega, δήλωσε συγκλονισμένη από την απώλεια του παιδιού της και εκφράζει αμφιβολίες σχετικά με το αν ο θάνατος αυτός ήταν σύμπτωση ή αν συνδέεται με τους άλλους τρεις θανάτους που έχουν καταγραφεί. «Εγώ σαν μάνα που έχασα το παιδί μου στα χέρια της Ειρήνης θα το ψάξω», είπε χαρακτηριστικά, ενώ ανέφερε ότι η Ειρήνη της είχε διαβεβαιώσει πως το παιδί ζούσε ακόμα, παρόλο που ήταν ήδη νεκρό.

Προκαταρκτική εξέταση για τους τρεις πρώτους θανάτους

Με αφορμή την υπόθεση που αφορά τους θανάτους τριών βρεφών σε Αχαΐα και Ηλεία, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών, Νικόλαος Νικολάου, ζήτησε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης. Το αίτημα διαβιβάστηκε στους προϊσταμένους της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αχαΐας, Κωνσταντούλα Αθανασοπούλου, και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλείας, Δημήτριο Λιανόπουλο, προκειμένου να διερευνηθεί εις βάθος η υπόθεση.

Η έρευνα άρχισε με αφορμή τον θάνατο ενός μωρού, το οποίο ήταν το παιδί της συγκάτοικου της Ειρήνης Μουρτζούκου. Η συγκεκριμένη γυναίκα είχε ήδη χάσει δύο παιδιά της μέσα σε διάστημα δεκαπέντε μηνών, γεγονός που δημιούργησε πολλά ερωτήματα και αναστάτωση στην κοινή γνώμη. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβησαν οι θάνατοι των βρεφών παραμένουν μυστηριώδεις, ενώ η αιτία θανάτου παραμένει απροσδιόριστη σύμφωνα με τους γιατρούς.

Οι αποκαλύψεις της Αγγελικής Νικολούλη για την υπόθεση

Το θέμα ήρθε ξανά στην επικαιρότητα μετά την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο Τούνελ», όπου η δημοσιογράφος αναφέρθηκε στις συγκλονιστικές συμπτώσεις που σχετίζονται με τους θανάτους των παιδιών. Τρεις θάνατοι βρεφών σημειώθηκαν σε ένα διάστημα όπου τα παιδιά ξαφνικά σταμάτησαν να αναπνέουν, με τους γιατρούς να αδυνατούν να εξηγήσουν τι ακριβώς συνέβη.

Η Ειρήνη Μουρτζούκου, η οποία ήταν φίλη και συγκάτοικος της μητέρας του μικρού Παναγιώτη, έχασε δύο βρέφη, το ένα 19 ημερών και το άλλο 2 μηνών. Κατά την εκπομπή, η Ειρήνη δήλωσε πως ξυπνάει συχνά μέσα στη νύχτα φωνάζοντας τα παιδιά της, τα οποία έχασε με ανεξήγητο τρόπο. Η μητέρα του μικρού Παναγιώτη εξιστόρησε στην εκπομπή πως είχε αφήσει το μωρό της στη φροντίδα της φίλης της για λίγο, και όταν επέστρεψε το βρέφος δεν ανέπνεε πλέον.

Ευθύνες στους γιατρούς και αναζήτηση απαντήσεων

Οι δύο γυναίκες, οι οποίες συνδέονται μέσω της φιλίας τους και των τραγικών θανάτων των παιδιών τους, ζητούν να διερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες στους γιατρούς για το πώς χάθηκαν τρία βρέφη μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Αγγελική Νικολούλη, οι δύο γυναίκες στρέφουν τις ευθύνες προς τους γιατρούς και αναμένουν απαντήσεις για το πώς τα παιδιά τους έχασαν τη ζωή τους.

Από την πλευρά τους, οι γιατροί του νοσοκομείου Αμαλιάδας τονίζουν πως το τελευταίο μωρό που εισήχθη τον Αύγουστο του 2023, έφτασε νεκρό στο νοσοκομείο και έγιναν όλες οι απαραίτητες προσπάθειες για να το επαναφέρουν, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα. Η υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην κοινότητα, καθώς οι συγγενείς των παιδιών απαιτούν απαντήσεις και δικαιοσύνη.

Αναπάντητα ερωτήματα και νέες έρευνες

Μετά από την αποκάλυψη του τέταρτου θανάτου βρέφους στα χέρια της Ειρήνης, η εισαγγελική έρευνα εμβαθύνει στην υπόθεση, με στόχο να διαλευκανθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκαν τα βρέφη. Τα ιατροδικαστικά πορίσματα δεν έχουν μέχρι στιγμής δώσει σαφείς απαντήσεις, ενώ η Ειρήνη και η συγκάτοικός της παραμένουν στο μικροσκόπιο των αρχών. Η κοινωνία αναμένει την εξέλιξη της υπόθεσης και τις ενέργειες των εισαγγελικών αρχών, που προσπαθούν να ρίξουν φως σε αυτήν την τραγική και συνάμα περίπλοκη υπόθεση.

Οι θάνατοι των βρεφών συνεχίζουν να παραμένουν ένα άλυτο μυστήριο, ενώ οι οικογένειες των παιδιών αναζητούν απαντήσεις για το πώς χάθηκαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Exit mobile version