Γερμανία: Συνελήφθη Λίβυος που κατηγορείται ότι σχεδίαζε επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ

Γερμανία: Συνελήφθη Λίβυος που κατηγορείται ότι σχεδίαζε επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ

Ένας Λίβυος, ο οποίος φέρεται να έχει ορκιστεί πίστη στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) και σχεδίαζε να επιτεθεί στην πρεσβεία του Ισραήλ στη Γερμανία, συνελήφθη το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε η γερμανική ομοσπονδιακή εισαγγελία στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Θεωρείται πως σχεδίαζε επίθεση εναντίον της πρεσβείας του Ισραήλ στο Βερολίνο», δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας. Επιπλέον, εκτιμάται ότι «υποστηρίζει τρομοκρατική οργάνωση στο εξωτερικό», με αναφορά στο Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, οι Αρχές ενήργησαν έπειτα από πληροφορίες που παρείχε ξένη υπηρεσία πληροφοριών, χωρίς να διευκρινίζεται ποια συγκεκριμένα. Οι γερμανικές αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιχείρηση σε διαμέρισμα στην πόλη Ζανκτ Αουγκουστίν, στα δυτικά της χώρας, όπου κατέσχεσαν υλικό που ενδέχεται να αποτελεί τεκμήρια. Ένοικοι του κτιρίου ανακρίθηκαν σχετικά με τον ύποπτο.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό αν ο ύποπτος είχε προμηθευτεί οπλισμό ή ποιες ήταν ακριβώς οι λεπτομέρειες του σχεδίου επίθεσης. Η εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον δικαστηρίου στην Καρλσρούη, προκειμένου να αποφασιστεί αν θα παραμείνει προφυλακισμένος όσο συνεχίζεται η έρευνα.

Ο ισραηλινός πρεσβευτής στη Γερμανία, Ρον Πρόσορ, ευχαρίστησε τις γερμανικές αρχές για τη διασφάλιση της ασφάλειας της πρεσβείας.

Exit mobile version