ΗΠΑ: Κατάρρευση γέφυρας για πεζούς σε προκυμαία στην πολιτεία Τζόρτζια – Τουλάχιστον 7 νεκροί

ΗΠΑ: Κατάρρευση γέφυρας για πεζούς σε προκυμαία στην πολιτεία Τζόρτζια - Τουλάχιστον 7 νεκροί

Το περασμένο Σάββατο, τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσε μια στενή γέφυρα για πεζούς σε προκυμαία, όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, κατά τη διάρκεια εορταστικής εκδήλωσης στο νησί Σαπέλο, στην πολιτεία Τζόρτζια των ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών.

Όπως ανέφεραν οι πολιτειακές αρχές, «τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι έπεσαν στο νερό» κατά την κατάρρευση της γέφυρας και μέχρι στιγμής «ο αριθμός των θυμάτων είναι επτά, ενώ δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί ο αριθμός των τραυματιών».

Το πλήθος είχε συγκεντρωθεί στην προκυμαία, όπου δένουν πορθμεία που συνδέουν το νησί με την ηπειρωτική χώρα, στο πλαίσιο εκδήλωσης της κοινότητας των Γκάλα Γκίτσι, απογόνων Αφρικανών που μεταφέρθηκαν ως σκλάβοι στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ για να εργαστούν σε παραθαλάσσιες φυτείες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, σχολίασε το δυστύχημα σε δελτίο Τύπου του Λευκού Οίκου, αναφέροντας πως «Αυτός που θα έπρεπε να είναι χαρούμενος εορτασμός του πολιτισμού και της ιστορίας των Γκάλα Γκίτσι μετατράπηκε σε τραγωδία». Εξέφρασε την «ευγνωμοσύνη» του προς τα σωστικά συνεργεία και διαβεβαίωσε ότι η ομάδα του βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις τοπικές αρχές, έτοιμη να προσφέρει «οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστούν».

Ο κυβερνήτης της Τζόρτζια, Μπράιαν Κεμπ, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), υπογραμμίζοντας ότι τα σωστικά συνεργεία παραμένουν στο σημείο.

Η έρευνα για το δυστύχημα συνεχίζεται, όπως ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Exit mobile version