Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία: 48ωρη απεργία στην ακτοπλοΐα σήμερα 22 και αύριο 23 Οκτωβρίου

Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία: 48ωρη απεργία στην ακτοπλοΐα σήμερα 22 και αύριο 23 Οκτωβρίου

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) προχωρά σε απεργιακή κινητοποίηση στις 22 και 23 Οκτωβρίου, με βασικά αιτήματα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) με αύξηση 23% και την τροποποίηση του άρθρου για την τετράμηνη δρομολόγηση των επιβατηγών-οχηματαγωγών (Ε.Γ/Ο.Γ.) και ταχυπλόων πλοίων, ζητώντας την επιβολή επτάμηνης υποχρεωτικής δρομολόγησης. Η απεργία αφορά τις κατηγορίες των ακτοπλοϊκών οχηματαγωγών επιβατικών διεθνών πλοών και κρουαζιεροπλοίων.

Οι ναυτικοί απαιτούν επίσης την κατάργηση του νόμου Ν.41/50 και την εφαρμογή των κανόνων της Ναυτεργατικής Νομοθεσίας, χωρίς παρεκκλίσεις, ενόψει της νέας δρομολογιακής περιόδου. Επιπλέον, αντιδρούν στην έγκριση δρομολογίων από το Σ.Α.Σ. και τον υπουργό, χωρίς να τηρούνται τα δικαιώματα των ναυτεργατών.

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την υψηλή κερδοφορία των εταιρειών, τα 150.000.000 ευρώ που εισπράττουν ετησίως από το Κρατικό ταμείο για τις επιδοτήσεις των άγονων γραμμών, το μποναμά που τους ετοιμάζει η Κυβέρνηση για την ανανέωση και εκσυγχρονισμό του στόλου τους λόγω της περίφημης μετάβασης στην πράσινη ναυτιλία. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ακόμα ότι σε όλα τα πλοία παραβιάζονται σε βάρος των Ναυτεργατών ακόμα και αυτά τα ελάχιστα που περιλαμβάνονται στη Ναυτεργατική νομοθεσία» αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΝΟ.

Exit mobile version