ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζεται με ένταση η εσωκομματική διαμάχη μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και των υποψηφίων για την προεδρία

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζεται με ένταση η εσωκομματική διαμάχη μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και των υποψηφίων για την προεδρία

Η εσωκομματική διαμάχη στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εντείνεται, με τον Στέφανο Κασσελάκη να απαντά στα δημοσιεύματα που τον φέρουν έτοιμο να ιδρύσει νέο κόμμα, καταγγέλλοντας παράλληλα πόλεμο λάσπης εναντίον του. Παράλληλα, ο Παύλος Πολάκης καλεί τους συνυποψηφίους του σε δημόσιο διάλογο, ενώ ο Σωκράτης Φάμελλος θέτει το διακύβευμα της εσωκομματικής αναμέτρησης. Ο Νίκος Φαραντούρης προτείνει σχέδιο ανασυγκρότησης του κόμματος, ενώ κριτική στον τέως πρόεδρο ασκεί ο Απόστολος Γκλέτσος.

Με την πορεία προς τις εσωκομματικές εκλογές να προχωρά, τρεις σταθμοί θεωρούνται κρίσιμοι για την επόμενη μέρα του κόμματος: το συνέδριο, η μάχη των συνέδρων και η τελική εκλογή προέδρου που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Νοεμβρίου. Οι υποψήφιοι περιοδεύουν ανά την Ελλάδα, προσπαθώντας να κερδίσουν τη στήριξη των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, από τη Βόρεια Ελλάδα, σχολίασε καυστικά τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να διαλύει τον ΣΥΡΙΖΑ και να ιδρύει νέο κόμμα με χρηματοδότηση 15 εκατομμυρίων, απορρίπτοντας τις φήμες ως λάσπη και τονίζοντας: «Ας μου επιτρέψουν να χάσω». Υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη σχολίασαν πως το μισθωτήριο συμβόλαιο για τα γραφεία που χρησιμοποιεί ο υποψήφιος παραμένει σε ισχύ μέχρι τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, παρά την απομάκρυνσή του από το γραφείο του στην Κουμουνδούρου.

Ο Παύλος Πολάκης, από το Άργος, κάλεσε σε δημόσια αντιπαράθεση τους συνυποψηφίους του, προκειμένου να βγουν κρίσιμα συμπεράσματα πριν από την κάλπη, μέσω ενός ανοιχτού διαλόγου με τους ψηφοφόρους και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Σωκράτης Φάμελλος, από την πλευρά του, τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι ένα σοβαρό και αξιόπιστο κόμμα, αφήνοντας αιχμές για τη διαχείριση του Στέφανου Κασσελάκη, υποστηρίζοντας πως δεν κατάφερε ούτε στη τοπική αυτοδιοίκηση να εφαρμόσει τα σχέδιά του.

Ο Νίκος Φαραντούρης, σε συνέντευξή του, παρουσίασε δέκα σημεία για την ανασυγκρότηση του κόμματος, με προτάσεις που περιλαμβάνουν την εκλογή δύο αντιπροέδρων, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία, ενώ τόνισε ότι το κόμμα δεν πρέπει να βασίζεται σε «μέλη μιας χρήσης».

Ο Απόστολος Γκλέτσος απάντησε στον Στέφανο Κασσελάκη για την παραπομπή του από δώδεκα μέλη που πρόσκεινται στον τέως πρόεδρο στην επιτροπή δεοντολογίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι».

Exit mobile version