Ανάρτηση Νίκου Παππά: “Στην οικονομία η ΝΔ και η αλήθεια δεν έχουν συναντηθεί ποτέ”

Ανάρτηση Νίκου Παππά: "Στην οικονομία η ΝΔ και η αλήθεια δεν έχουν συναντηθεί ποτέ"

«Στην οικονομία, η Νέα Δημοκρατία και η αλήθεια δεν έχουν συναντηθεί ποτέ», τονίζει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίκος Παππάς, σε βίντεο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κ. Παππάς επικεντρώνεται σε τέσσερις «χαρακτηριστικές περιπτώσεις» που αφορούν την απασχόληση, τις επενδύσεις, την ανάπτυξη και τη φορολογία.

Πιο συγκεκριμένα, επισημαίνει:

«1. Απασχόληση: Κατατάσσεται η Ελλάδα στην 26η θέση στην Ε.Ε., με μόλις 67% απασχόληση το 2023. Οι μισές θέσεις εργασίας είναι μερικής απασχόλησης. Δυστυχώς, καταγράφουμε επίσης ρεκόρ θανάτων από εργατικά ατυχήματα.

  1. Επενδύσεις: Η χώρα μας βρίσκεται στην τελευταία θέση στην Ε.Ε. στις επενδύσεις ως ποσοστό του ΑΕΠ, με ποσοστό 15%. Παράλληλα, βρίσκεται στις χαμηλότερες θέσεις και στις εξαγωγές.
  2. Ανάπτυξη: Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη της τελευταίας τετραετίας, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 21η θέση, με περίπου 1,5% ετήσιο ρυθμό. Πρόκειται για ανάπτυξη που ωφελεί λίγους, καθώς η χώρα είναι τελευταία στην αγοραστική δύναμη.
  3. Φόροι: Παρά την αύξηση των φορολογικών εσόδων (πάνω από 40% από το 2021) και του ΦΠΑ (πάνω από 50%), η κυβέρνηση της Ν.Δ. αρνείται να λάβει μέτρα ανακούφισης για τους πολλούς».

Ο κ. Παππάς καταλήγει λέγοντας: «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να συναντηθεί με την κοινωνία και τις ανάγκες της. Ας κάνει τουλάχιστον μια προσπάθεια να συναντηθεί, έστω και μία φορά, με την αλήθεια».

Exit mobile version