Ουαλία: Συγκρούστηκαν δύο τρένα το βράδυ της Δευτέρας – Ένας νεκρός και 15 τραυματίες

Ουαλία: Συγκρούστηκαν δύο τρένα το βράδυ της Δευτέρας - Ένας νεκρός και 15 τραυματίες

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του και άλλοι 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά από σύγκρουση δύο τρένων στην Ουαλία το βράδυ της Δευτέρας.

Το συμβάν έλαβε χώρα περίπου στις 19:30 τοπική ώρα (21:30 ώρα Ελλάδας), όταν το τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο των 18:31 από το Σρούσμπερυ προς το Αμπερίστουϊδ συγκρούστηκε με το τρένο των 19:09 από το Machynlleth προς το Σρούσμπερυ. Η σύγκρουση σημειώθηκε στη γραμμή μεταξύ Machynlleth και Caersws, προκαλώντας το κλείσιμο της γραμμής καθώς και του αυτοκινητόδρομου στην περιοχή.

Ασθενοφόρα και ένα ελικόπτερο της ακτοφυλακής έφτασαν άμεσα στο σημείο, ενώ πυροσβέστες και διασώστες συντονίστηκαν με την αστυνομία Dyfed-Powys και τη Βρετανική Αστυνομία Μεταφορών, η οποία ανέλαβε την έρευνα για το συμβάν. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι η σύγκρουση συνέβη με «χαμηλή ταχύτητα».

Σε κοινή δήλωση, η εταιρεία Network Rail και η Transport for Wales (TfW) επισήμαναν: «Κύρια προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των επιβατών και των συναδέλφων μας». Επιβεβαίωσαν ότι η σιδηροδρομική γραμμή έκλεισε, όπως και ο κεντρικός δρόμος A470 στο Talerddig, ενώ η αστυνομία Dyfed-Powys κάλεσε τους οδηγούς να αποφεύγουν την περιοχή.

Exit mobile version