Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στη Ν. Δημοκρατία και την κυβέρνηση: “Φαιδροί οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για τις μειώσεις τιμών”

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στη Ν. Δημοκρατία και την κυβέρνηση: "Φαιδροί οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για τις μειώσεις τιμών"

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση, με αφορμή τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου σχετικά με τη μείωση τιμών τουλάχιστον 15% σε 123 «κωδικούς» προϊόντων στα σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αυτοί οι 123 «κωδικοί» αντιστοιχούν σε μόλις 32 προϊόντα, γεγονός που χαρακτηρίζεται ως «ταχυδακτυλουργικό τρικ» από τον Παύλο Μαρινάκη, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αγνοεί τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τονίζει ότι «είναι η ίδια κυβέρνηση που έχει μοιράσει 14 δισ. σε απευθείας αναθέσεις», ενώ δημιουργεί μια χώρα στην οποία οι πολίτες, από τα μαθητικά τους χρόνια έως τα βαθιά γεράματα, πρέπει να είναι «ολιγαρκείς, υπομονετικοί και να πλημμυρίζουν από “ατομική ευθύνη”». Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υποστηρίζει ότι η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί τους πολίτες σε συνθήκες όπως αυτές της δεκαετίας του 1950, χωρίς επαρκές σύστημα υγείας, με εργασιακή εκμετάλλευση, καταναλωτική αδυναμία και κοινωνική επισφάλεια, «για να μπορούν να υλοποιούνται τα 14 δισ. των απευθείας αναθέσεων και τα μεγάλα έργα προμηθειών» μεταξύ των μεγάλων εταιρειών, των funds, των ενεργειακών εταιρειών και των ξένων επενδυτών. Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναφέρει ότι «αυτή την Ελλάδα θέλει η συντηρητική παράταξη» και ότι δεν θα κάνει ποτέ τίποτα για να καταπολεμήσει την ακρίβεια, να ενισχύσει τους νέους, τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τη μικρή επιχειρηματικότητα.

Απαντώντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στο Talk Radio 989, δήλωσε: «Καταρχάς να πω ότι είναι 120 κωδικοί και η ανακοίνωση τους, της Ενώσεων των super market. Δεσμεύονται μέσω της ανακοίνωσης τους, να φτάσουν τους 600 κωδικούς, κατόπιν επαφών και πιέσεων της πολιτικής ηγεσίας και προσωπικά του κ. Θεοδωρικάκου, του Υπουργείου Ανάπτυξης. Αυτό είναι ανταπόκριση σε κάλεσμα στο μέτωπο της αντιμετώπισης της ακρίβειας, σε συνέχεια του καλαθιού του νοικοκυριού, της μόνιμης μείωσης της τιμής 5%, άρα δεν είναι η πρώτη τέτοια είδηση που διαβάζουμε ή ακούμε».

Ο κ. Μαρινάκης επέμεινε στο αφήγημα της «εισαγόμενης και επίμονης ακρίβειας», αναφέροντας ότι ενώ φαίνεται σταδιακή αποκλιμάκωση των τιμών, θα χρειαστούν πολλοί μήνες για να υπάρξει πλήρης ισορροπία, αναφερόμενος σε μείωση τιμών κατά 2% που επιβεβαιώνει το ΙΕΛΚΑ, αλλά που δεν αρκεί για να καλύψει τους μήνες συσσωρευμένου πληθωρισμού, ειδικά στα τρόφιμα, τα οποία αποτελούν έναν από τους κύριους πυλώνες της ακρίβειας.

Exit mobile version