Ν. Ανδρουλάκης στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Συντονιστικού Πολιτικού Κέντρου του ΠΑΣΟΚ: “Εξωστρέφεια, σοβαρότητα κι ενότητα από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ”

Ν. Ανδρουλάκης στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Συντονιστικού Πολιτικού Κέντρου του ΠΑΣΟΚ: "Εξωστρέφεια, σοβαρότητα κι ενότητα από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ"

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, προσδιόρισε τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές της δράσης του κόμματος κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου Συντονιστικού Πολιτικού Κέντρου που πραγματοποιήθηκε στη Χαριλάου Τρικούπη. Οι άξονες που παρουσίασε ήταν η εξωστρέφεια, η σοβαρότητα, η ενότητα και η συνεχής κινητικότητα.

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει καταφέρει να ξεπεράσει τις δυσκολίες και την πίεση από τον παλαιό δικομματισμό. «Περάσαμε τα δύσκολα και φύγαμε από τη πίεση του πρώην δικομματισμού. Οι πολίτες βλέπουν το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ως τον αντίπαλο πόλο της ΝΔ και αυτό αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις», υπογράμμισε. Επισήμανε επίσης την ανάγκη να είναι το κόμμα δυναμικά παρόν σε όλες τις μάχες, τόσο μέσα όσο και έξω από τη Βουλή, αλλά και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ζήτησε από όλα τα στελέχη να δείξουν εξωστρέφεια, παρόμοια με αυτή που έδειξαν κατά την προεκλογική περίοδο, και έθεσε ως προτεραιότητες τα ζητήματα της ακρίβειας, της υγείας, της στεγαστικής πολιτικής, των εργασιακών σχέσεων και τα προβλήματα των αγροτών. Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε τη σημασία του προεκλογικού αγώνα, χαρακτηρίζοντάς τον «προίκα» όχι μόνο για το ΠΑΣΟΚ, αλλά και για το πολιτικό σύστημα συνολικά, καθώς οι εσωκομματικές διαδικασίες έγιναν με σοβαρότητα και πολιτικό πολιτισμό.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ξεκαθάρισε ότι οι στρατηγικές αποφάσεις θα λαμβάνονται από το Πολιτικό Συμβούλιο και την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, ενώ ο ρόλος του νέου Συντονιστικού Πολιτικού Κέντρου θα είναι να διασφαλίζει γρήγορο και αποτελεσματικό συντονισμό.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν όλα τα μέλη που είχαν ανακοινωθεί, με εξαίρεση τον Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος απουσίαζε λόγω πρόσφατης επέμβασης στις φωνητικές του χορδές.

Η Άννα Διαμαντοπούλου, ερωτώμενη σχετικά με τις χθεσινές αιχμές που διατύπωσε ο κ. Δούκας, απάντησε με την παροιμία: «Η ομόνοια χτίζει σπίτια και η διχόνοια τα γκρεμίζει», αποφεύγοντας να σχολιάσει περαιτέρω.

Exit mobile version