Ο Σαμαράς σήκωσε το γάντι στην αναφορά Μητσοτάκη για χαριεντίσματα – «Ας ασχοληθούμε με τα σοβαρά στα σύνορά μας»

Ο Σαμαράς σήκωσε το γάντι στην αναφορά Μητσοτάκη για χαριεντίσματα - «Ας ασχοληθούμε με τα σοβαρά στα σύνορά μας»

Οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, απάντησαν στις αιχμές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τη στάση του σε πρόσφατη δημόσια εκδήλωση, όπου βρέθηκε δίπλα στον Νίκο Παππά, πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τη δήλωση των συνεργατών του κ. Σαμαρά, η αναφορά του πρωθυπουργού δεν αφορά αυτή τη συνάντηση, αλλά σχετίζεται με τις ανησυχίες του για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Στη δήλωση, διευκρινίζεται ότι ο κ. Σαμαράς παραμένει σταθερός στη θέση του σχετικά με τη σκευωρία της υπόθεσης Novartis, υπογραμμίζοντας πως «θα πάει όλους τους υπεύθυνους μέχρι τέλος». Ωστόσο, οι συνεργάτες του σημειώνουν ότι η πραγματική αιτία της αντίδρασης του πρωθυπουργού είναι οι αυξανόμενες προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας, με ιδιαίτερη αναφορά στη Navtex που αρνείται την ύπαρξη υφαλοκρηπίδας για την Κάσο, τη Λέσβο και τη Χίο.

Επιπλέον, οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά καλούν την κυβέρνηση να επικεντρωθεί στα σημαντικά ζητήματα που αφορούν την προστασία των συνόρων της χώρας, αντί να επιδίδεται σε «επικίνδυνους χαριεντισμούς» και προσωρινά «σύμφωνα φιλίας» με την Τουρκία.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, πηγή από το Μέγαρο Μαξίμου σχολίασε στο protothema.gr ότι «ο πρωθυπουργός είπε αυτό που ήθελε να πει δημοσίως, στη Βουλή», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Το σχόλιο αυτό αντανακλά την έντονη ενόχληση της κυβέρνησης για τη στάση του κ. Σαμαρά τον τελευταίο καιρό, ενώ η δήλωση των συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού θεωρείται από συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη ως μια κίνηση κλιμάκωσης στο εσωτερικό μέτωπο.

Από τον κύκλο των συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά αναφέρεται:

«Είναι προφανές ότι ο Κ. Μητσοτάκης επιτίθεται στον κ. Σαμαρά όχι επειδή χαιρέτησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έτυχε να καθίσει δίπλα του σε δημόσια εκδήλωση… Άλλωστε η δήλωση του κ. Σαμαρά για τη σκευωρία Νοβάρτις, ότι θα πάει όλους τους υπεύθυνους “μέχρι τέλος”, ισχύει στο ακέραιο. Ο πραγματικός λόγος βρίσκεται στα “ήρεμα νερά” με την Τουρκία που διαταράσσονται καθημερινά πλέον, μέσα από αλλεπάλληλες προκλήσεις. Όπως αυτή μόλις τώρα, με τη νέα Navtex της Τουρκίας, που μας ανακοίνωσε ότι όχι μόνον η Κάσος, αλλά ούτε η Λέσβος ούτε και η Χίος έχουν υφαλοκρηπίδα! Ας ασχοληθούμε λοιπόν με τα σοβαρά, στα σύνορά μας. Χωρίς άλλους επικίνδυνους πραγματικά χαριεντισμούς, βραχύβια “σύμφωνα φιλίας” και υποκλίσεις».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δεν αναμένεται επίσημη απάντηση στις δηλώσεις των συνεργατών του κ. Σαμαρά.

Το χρονικό της έντασης ξεκίνησε όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποχώρησε από την αίθουσα της Βουλής κατά την ομιλία του Νίκου Παππά. Στη δευτερολογία του, ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε τη στάση του, λέγοντας ότι δεν αναγνωρίζει τον κ. Παππά ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεδομένου ότι είναι «ένας πολιτικός καταδικασμένος με 13-0». Επιπλέον, σχολίασε ότι «δεν θα συνομιλήσω, δεν θα χαριεντιστώ με τον κ. Παππά», σχόλιο που ερμηνεύτηκε ως αιχμή για την πρόσφατη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Νίκο Παππά σε δημόσια εκδήλωση.

Exit mobile version