Συνέντευξη Τάκη Θεοδωρικάκου στο MEGA: “Κίνητρα και φοροαπαλλαγές 3 δισ. ευρώ για παραγωγικές επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας”

Συνέντευξη Τάκη Θεοδωρικάκου στο MEGA: "Κίνητρα και φοροαπαλλαγές 3 δισ. ευρώ για παραγωγικές επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας"

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, υπογράμμισε την ανάγκη για ανάπτυξη και επενδύσεις, αναφερόμενος κυρίως στις παραμεθόριες περιοχές, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στο MEGA. Ο υπουργός τόνισε ότι το βασικότερο είναι να εξασφαλιστούν δουλειές για τη νέα γενιά, προκειμένου να παραμείνουν στις παραμεθόριες περιοχές και να μειωθούν οι κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες.

Στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε ότι «παραγωγικός μετασχηματισμός σημαίνει παραγωγικές επενδύσεις σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα τις παραμεθόριες περιοχές, από την Ήπειρο και τη Μακεδονία μας μέχρι τη Θράκη και τον Έβρο σε όλες τις οικονομικές δραστηριότητες με έμφαση στη βιομηχανία».

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι η κυβέρνηση «ρίχνει στην αγορά πάνω από 3 δισ. ευρώ με κίνητρα και φοροαπαλλαγές, απλοποίηση των διαδικασιών και βελτίωση των υποδομών για να διευκολύνουμε παραγωγικές επενδύσεις στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση». Σημείωσε επίσης ότι οι πληγείσες περιοχές, όπως η Θεσσαλία που επλήγη από φυσικές καταστροφές, θα ενταχθούν στο ειδικό καθεστώς των παραμεθόριων περιοχών.

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο καθεστώς των εμβληματικών επενδύσεων, δίνοντας ως παράδειγμα την επένδυση της METLEN για την κατασκευή σκελετών στρατιωτικών οχημάτων στη βιομηχανική περιοχή του Βόλου.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι υποβαθμίζεται ο τουρισμός, το αντίθετο θέλουμε να συνεχίζει να αυξάνεται ποσοτικά και ποιοτικά αλλά δεν γίνεται να κάνουμε μονοκαλλιέργεια», διευκρίνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και ανακοίνωσε πως «τις ερχόμενες δύο εβδομάδες θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των δυο κύκλων του τουρισμού του επενδυτικού νόμου του 2022». Τόνισε ότι «τα νέα καθεστώτα θα ξεκινήσουν από τον Φεβρουάριο. Οι πόροι υπάρχουν στο τομεακό πρόγραμμα ανάπτυξης και είναι όλα στο πλαίσιο των υποχρεώσεων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος».

Exit mobile version