ΗΠΑ: Θρίλερ λίγο πριν τις εκλογές – Οριακό προβάδισμα Τραμπ δείχνει νέα δημοσκόπηση

ΗΠΑ: Θρίλερ λίγο πριν τις εκλογές - Οριακό προβάδισμα Τραμπ δείχνει νέα δημοσκόπηση

Το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών στις ΗΠΑ, που θα διεξαχθούν στις 5 Νοεμβρίου, παραμένει αμφίβολο, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μάχη στήθος με στήθος μεταξύ των δύο υποψηφίων, του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση της εφημερίδας Wall Street Journal, ο Ντόναλντ Τραμπ, υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, φαίνεται να έχει οριακό προβάδισμα. Συγκεκριμένα, συγκεντρώνει το 47% των προθέσεων ψήφου έναντι του 45% της Κάμαλα Χάρις, υποψήφιας των Δημοκρατικών. Ωστόσο, αυτή η διαφορά είναι εντός του στατιστικού σφάλματος, το οποίο ανέρχεται σε ±2,5%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.500 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων μεταξύ 19 και 22 Οκτωβρίου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, τον Αύγουστο, η Χάρις προηγούνταν κατά δύο μονάδες στην ίδια δημοσκόπηση της WSJ, γεγονός που υποδεικνύει αλλαγή τάσης υπέρ του Τραμπ.

Αντίθετα, στην τελευταία δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos και του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, η Κάμαλα Χάρις φαίνεται να διατηρεί οριακό προβάδισμα με 46% έναντι του 43% του Τραμπ. Παράλληλα, στη δημοσκόπηση της Washington Post/Schar School, η Χάρις προηγείται με 51% έναντι 47% στην πολιτεία της Τζόρτζια, ενώ ο Τραμπ διατηρεί ελαφρό προβάδισμα στην Αριζόνα με 49% έναντι 46%.

Οι διαφορές και στις δύο πολιτείες είναι εντός του περιθωρίου σφάλματος ±4,5 ποσοστιαίων μονάδων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 15 Οκτωβρίου σε δείγμα 5.016 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Επιπλέον, η Χάρις φαίνεται να προηγείται σε άλλες κρίσιμες πολιτείες όπως η Πενσυλβάνια, το Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν, ενώ ο Τραμπ προηγείται στη Βόρεια Καρολίνα και παραμένει ισόπαλος με τη Χάρις στη Νεβάδα, με ποσοστό 48% και για τους δύο υποψηφίους.

Τα ευρήματα αυτών των δημοσκοπήσεων αναδεικνύουν τον έντονο ανταγωνισμό μεταξύ των δύο υποψηφίων, με το αποτέλεσμα να παραμένει αβέβαιο και να εξαρτάται από τις τελευταίες εξελίξεις και τη συμμετοχή των ψηφοφόρων στις κρίσιμες αυτές πολιτείες.

Exit mobile version