Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 25/10/2024

Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 25/10/2024

Για σήμερα, Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024, ο καιρός αναμένεται σχεδόν αίθριος, με αραιές νεφώσεις που θα είναι παροδικά πιο πυκνές, κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας. Στις περιοχές της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της Εύβοιας, της ανατολικής Στερεάς, των Κυκλάδων και της Κρήτης θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα είναι κατά τόπους αυξημένες, με μικρή πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές στην Εύβοια κατά τις πρωινές ώρες.

Τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί από 2 έως 4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει σημαντική μεταβολή και θα παραμείνει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια τμήματα της χώρας, στις Κυκλάδες και στη βόρεια Κρήτη, η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες στα πεδινά της κεντρικής και της βόρειας ηπειρωτικής χώρας θα κυμανθούν μεταξύ 5 και 8 βαθμών Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 έως 3 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θαλάσσια τμήματα θα φτάσουν τα 4 με 5 μποφόρ, με τοπικές ριπές έως 6 μποφόρ μέχρι το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις που θα πυκνώνουν κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, και σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου, με τις ελάχιστες τιμές στο εσωτερικό της Ηπείρου να είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες θα είναι αυξημένες κυρίως στην Εύβοια κατά τις πρωινές ώρες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 24-25 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις. Στην Κρήτη, θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις, οι οποίες θα είναι παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και τοπικά στις Κυκλάδες έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου, με τοπικές τιμές στη νότια Κρήτη να φτάνουν τους 25 με 26 βαθμούς.

Ο καιρός στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα είναι γενικά αίθριος, με βόρειους ανέμους 4 με 5 μποφόρ, και τοπικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια τμήματα των νησιών η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα είναι κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά και τις Σποράδες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 έως 4 μποφόρ, ενώ στις Σποράδες θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες και αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι, ενώ ο καιρός θα βελτιωθεί βαθμιαία, με τον ουρανό να είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version