Συνέντευξη Π. Ρήγα στο ΕΡΤNews: “Ο Κ. Μητσοτάκης δεν δικαιούται με κανέναν τρόπο να επιλέξει αυτός ποιος θα είναι επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ”

Συνέντευξη Π. Ρήγα στο ΕΡΤNews: "Ο Κ. Μητσοτάκης δεν δικαιούται με κανέναν τρόπο να επιλέξει αυτός ποιος θα είναι επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ"

Στη συνέντευξή του στην εκπομπή UPDATE του ΕΡΤNews, ο Πάνος Ρήγας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, άσκησε έντονη κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, εστιάζοντας κυρίως στη συμπεριφορά του απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση. Ο κ. Ρήγας υποστήριξε πως «Ο κύριος πρωθυπουργός γενικά αποφεύγει να απαντήσει», αναφερόμενος συγκεκριμένα στην πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, η οποία δεν έχει συζητηθεί λόγω της στάσης του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

Συνεχίζοντας, ο κ. Ρήγας υπήρξε ιδιαίτερα επικριτικός για τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν έχει αυτοσεβασμό ο κύριος πρωθυπουργός αυτή τη στιγμή με αυτό το οποίο έκανε… Δεν δικαιούται με κανέναν τρόπο να επιλέξει ποιος θα είναι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Υπενθύμισε, επίσης, πως βάσει του Συντάγματος, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας εκπροσωπεί το κόμμα συνολικά και ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει κανένα δικαίωμα να παρεμβαίνει στις εσωτερικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πάνος Ρήγας τόνισε επίσης την ανάγκη για ενότητα εντός του κόμματος. Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει ενωμένος και να ακολουθήσει τις καταστατικές του διαδικασίες, αναφέροντας πως «Δεν μπορεί να υπάρχουν διαιρέσεις για να μπορέσεις να απαντήσεις πολιτικά». Υποστήριξε ότι το επερχόμενο συνέδριο του κόμματος θα είναι αυτό που θα κρίνει τις υποψηφιότητες, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει περιθώριο για παρακάμψεις των αποφάσεων του συνεδρίου. Κατά τον κ. Ρήγα, η ενότητα είναι κρίσιμη για την αποτελεσματική άσκηση του ρόλου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επιπλέον, ο κ. Ρήγας υπογράμμισε τον ρόλο του Αλέξη Τσίπρα στο κόμμα, αναφέροντας πως «ο Αλέξης Τσίπρας είναι και βουλευτής του κόμματος και τέως πρόεδρος και τέως πρωθυπουργός. Είναι προφανές ότι με την μεγάλη συσσωρευμένη εμπειρία του μπορεί να παρεμβαίνει στα ζητήματα και ειδικά όπως είναι αυτό της οικονομίας».

Στο τελευταίο μέρος της συνέντευξης, ο κ. Ρήγας επέκρινε τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας πως αποσκοπούν στη χειραγώγηση των πολιτικών αντιπάλων, περιλαμβάνοντας και την παρέμβαση στις εσωτερικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτό που έκανε ο κύριος Μητσοτάκης σήμερα ήταν προσπάθεια χειραγώγησης», δήλωσε με έμφαση, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί «πρόβλημα» για τους οικονομικούς παράγοντες και τα σχέδιά τους.

Τέλος, ο Πάνος Ρήγας προέτρεψε τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να βρουν κοινό βηματισμό, θεωρώντας πως αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να προστατευτεί η δημοκρατία στη χώρα.

Exit mobile version