Στη Θεσσαλονίκη η ΠτΔ για τις εορταστικές εκδηλώσεις και την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Στη Θεσσαλονίκη η ΠτΔ για τις εορταστικές εκδηλώσεις και την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα παραστεί τη Θεσσαλονίκη για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου, της απελευθέρωσης της πόλης και της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, που θα διεξαχθούν με επισημότητα και λαμπρότητα.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, στις 13:30, η κ. Σακελλαροπούλου θα παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας των Νέων Αξιωματικών στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων. Την επόμενη μέρα, Σάββατο 26 Οκτωβρίου, στις 11:00, θα παρευρεθεί στη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου. Στις 11:35, θα έχει την ευκαιρία να ξεναγηθεί στην έκθεση με τίτλο «Ελευθερία με Πίστη, Αγώνες και Θυσίες», που φιλοξενείται στο Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης).

Αργότερα, στις 12:45, θα παρευρεθεί στα εγκαίνια της έκθεσης «Εικαστικό ταξίδι στο Άγιον Όρος» στην Αγιορειτική Εστία και στις 13:30 θα συμμετάσχει σε γεύμα στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης. Το απόγευμα του Σαββάτου, στις 18:30, θα παρευρεθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την τελετή εορτασμού του Αγίου Δημητρίου, της 112ης Επετείου της Απελευθέρωσης της πόλης και της επετείου του Έπους του ’40.

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ξεναγηθεί στις 13:30 στην έκθεση «Βάσω Κατράκη – Χαράγματα» στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης – Casa Bianca. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 18:30, θα παρευρεθεί στην τελετή Επίσημης Υποδοχής του Ιστορικού Τεκμηρίου «Κύπελλο Μεσολυμπιάδας Αθήνα 1906», που θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Αμέσως μετά, στις 19:00, θα εγκαινιάσει την έκθεση «Σικελιώτης-Τάσσος: Μία φιλία με κοινές ρίζες» στο Τελλόγλειο Ίδρυμα. Η έκθεση αυτή τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας και εντάσσεται στο 59ο Φεστιβάλ των Δημητρίων.

Τέλος, τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, η κ. Σακελλαροπούλου θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού στις 10:30. Στις 11:00, θα παρακολουθήσει τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, ανήμερα της Εθνικής Επετείου.

Exit mobile version