Λίβανος: Νεκροί τρεις δημοσιογράφοι από ισραηλινό βομβαρδισμό σε ξενοδοχείο

Λίβανος: Νεκροί τρεις δημοσιογράφοι από ισραηλινό βομβαρδισμό σε ξενοδοχείο

Τρεις δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επίθεσης, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην ανατολική περιοχή του Λιβάνου, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου. Το χτύπημα έλαβε χώρα στις 03:30 τα ξημερώματα στην περιοχή Χασμπάγια, περίπου 50 χιλιόμετρα νότια της Βηρυτού.

Οι δημοσιογράφοι και τεχνικοί που σκοτώθηκαν φιλοξενούνταν σε ξενοδοχείο το οποίο έγινε στόχος των ισραηλινών βομβαρδισμών, ενώ κάλυπταν τη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ. Το λιβανέζικο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jadeed News δημοσίευσε πλάνα που δείχνουν το βομβαρδισμένο κτίριο, με την οροφή του να έχει καταρρεύσει και τα πατώματα να είναι καλυμμένα με συντρίμμια.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, οι νεκροί ήταν δύο εικονολήπτες και ένας τεχνικός. Το Ισραήλ δεν είχε προειδοποιήσει πριν από την επίθεση, και η περιοχή της Χασμπάγια δεν βρίσκεται υπό εντολή εκκένωσης και δεν δέχεται συχνά επιθέσεις. Δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί σε ποιον ειδησεογραφικό οργανισμό εργάζονταν τα θύματα.

Την ίδια στιγμή, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πλήγματα κατά στόχων της Χεζμπολάχ σε τρεις τομείς της νότιας Βηρυτού. Αεροπορικές επιδρομές κατέστρεψαν περιοχές που θεωρούνται προπύργια της Χεζμπολάχ. Σύμφωνα με το Λιβανέζικο Πρακτορείο Ειδήσεων (ANI), οι επιθέσεις σημειώθηκαν σε περιοχές όπως η Σουέιφατ και η Χαρέτ Χράικ. Το ANI κατέγραψε επίσης επιθέσεις στην περιοχή Χαντάθ.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, ο ισραηλινός στρατός διέταξε τους κατοίκους τεσσάρων περιοχών να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τα ακίνητα, προειδοποιώντας ότι θα στοχοποιηθούν εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ. Η ανακοίνωση ανέφερε πως οι πολίτες πρέπει να απομακρυνθούν τουλάχιστον 500 μέτρα από τα κτίρια αυτά.

Μετά από έναν χρόνο πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, το επίκεντρο των ισραηλινών επιχειρήσεων μεταφέρθηκε στον Λίβανο. Από τις 23 Σεπτεμβρίου, ο ισραηλινός στρατός διεξάγει συνεχείς αεροπορικές επιδρομές σε προπύργια της Χεζμπολάχ στον νότιο και ανατολικό Λίβανο, καθώς και στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Νωρίτερα, το λιβανέζικο υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 12 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων τριών παιδιών, σκοτώθηκαν σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε δύο χωριά στην ανατολική περιοχή του Λιβάνου.

Συνολικά, περισσότεροι από 1.580 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον Λίβανο από τις 23 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με καταμέτρηση που βασίζεται σε επίσημα στοιχεία που δημοσίευσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Exit mobile version