Ο καιρός σήμερα, Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

Ο καιρός σήμερα, Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

Γενικά

Ο καιρός θα παραμείνει αίθριος σε μεγάλο μέρος της χώρας. Ωστόσο, θα σημειωθούν μερικές τοπικά αυξημένες νεφώσεις στην Κρήτη, ενώ νωρίς το πρωί οι ίδιες συνθήκες θα επικρατήσουν στην κεντρική Μακεδονία, την Εύβοια και τις Κυκλάδες. Αραιές νεφώσεις αναμένονται από το βράδυ στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά. Υπάρχει επίσης πιθανότητα περιορισμένης ορατότητας στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και κατά διαστήματα τοπικά στο Αιγαίο θα φτάσουν έως τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί από 21 έως 26 βαθμούς Κελσίου ανάλογα με την περιοχή.


Μακεδονία και Θράκη

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με κάποιες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες στη Μακεδονία. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί από 2 έως 4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά τμήματα θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί με ένταση έως 5 μποφόρ στα παραθαλάσσια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 22-24 βαθμούς, με τη δυτική Μακεδονία να είναι 2 έως 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησος

Αίθριος καιρός θα επικρατήσει στις περιοχές αυτές, ενώ από το βράδυ αναμένονται αραιές νεφώσεις στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 25 βαθμούς, με τις ηπειρωτικές περιοχές να φτάνουν τοπικά στους 26 βαθμούς, ενώ το εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 έως 4 βαθμούς χαμηλότερο.


Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ανατολική Πελοπόννησος

Οι περιοχές αυτές θα έχουν γενικά αίθριο καιρό με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην Εύβοια κατά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα φτάσουν τοπικά τα 6 ή και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 24 βαθμούς, ενώ στα νότια τμήματα τοπικά θα αγγίξει τους 25-26 βαθμούς.


Κυκλάδες και Κρήτη

Στις Κυκλάδες ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί, ενώ στην Κρήτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και τοπικά έως 7 μποφόρ στις Κυκλάδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 23 βαθμούς, ενώ στη νότια Κρήτη αναμένονται τοπικά έως 25-26 βαθμοί.


Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα

Ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 5 μποφόρ, ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς, με τα βόρεια τμήματα να είναι 2 έως 3 βαθμούς χαμηλότερα.


Θεσσαλία

Αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά και τις Σποράδες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 έως 4 μποφόρ, ενώ στις Σποράδες θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί με ένταση 4 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 23 βαθμούς.


Αττική

Γενικά αίθριος καιρός στην περιοχή με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 έως 5 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά έως 6 ή και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23-24 βαθμούς.


Θεσσαλονίκη

Αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22-23 βαθμούς.

Exit mobile version