Ρωσικό χτύπημα στη πόλη Κουπιάνσκ στη βορειοανατολική Ουκρανία – τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα

Ρωσικό χτύπημα στη πόλη Κουπιάνσκ στη βορειοανατολική Ουκρανία - τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα

Ρωσική επίθεση στην πόλη Κουπιάνσκ, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα στη βορειοανατολική Ουκρανία, είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων ατόμων, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Χαρκόβου, Όλεχ Σινεχούμποφ.

Αρχικά, ο Σινεχούμποφ είχε αναφέρει ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τρεις άλλοι τραυματίστηκαν από το πλήγμα, ωστόσο αργότερα διόρθωσε την δήλωσή του, αναφέροντας ότι συνολικά τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και μια γυναίκα που ανασύρθηκε από τα ερείπια.

«Ο εχθρός χτύπησε κοντά σε ένα κατάστημα και την αγορά της πόλης», δήλωσε στην πρώτη του ανακοίνωση ο Σινεχούμποφ.

Επιπλέον, ανέφερε ότι ένα διώροφο εμπορικό κτίριο υπέστη ζημιές, καθώς και τα παράθυρα των γύρω κατοικιών, εξαιτίας της έκρηξης.

Η Ρωσία είχε καταλάβει την πόλη Κουπιάνσκ τις πρώτες ημέρες της εισβολής το 2022, αλλά οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να την ανακτήσουν μετά από μια γρήγορη αντεπίθεση τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Τους τελευταίους μήνες, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει ξανά προς την πόλη και πλέον απέχουν λιγότερο από 4 χιλιόμετρα από τα βορειότερα προάστιά της, σύμφωνα με χάρτες που είναι διαθέσιμοι δημόσια.

Παράλληλα, η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 40 από τα 50 ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) που εξαπολύθηκαν κατά τη διάρκεια νυχτερινής επίθεσης. Επιπλέον, ανέφερε ότι επτά από τα drones χάθηκαν από τα ραντάρ. Ένα από αυτά παραμένει στον ουκρανικό εναέριο χώρο, ενώ άλλα δύο κατευθύνθηκαν προς τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Exit mobile version