Τριήμερο 28ης Οκτωβρίου: Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας – Απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων

Τριήμερο 28ης Οκτωβρίου: Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας - Απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων

Η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε την εφαρμογή αυξημένων μέτρων οδικής ασφάλειας για το διάστημα από την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, έως και τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024, με στόχο την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Ο σχεδιασμός, ο οποίος πραγματοποιήθηκε με τη μέριμνα της Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, περιλαμβάνει ένα σύνολο μέτρων και παρεμβάσεων προσαρμοσμένων στα τοπικά προβλήματα και τις κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν στις διάφορες περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, τα μέτρα περιλαμβάνουν:

Η ανακοίνωση τονίζει επίσης ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της εφαρμογής των μέτρων, η Ελληνική Αστυνομία θα βρίσκεται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, με διάθεση περιπολικών, μοτοσικλετών και συμβατικών οχημάτων. Οι οδηγοί καλούνται να ενημερώνονται για τις καιρικές συνθήκες και την κατάσταση του οδικού δικτύου, να τηρούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της ασφαλούς μετακίνησης κατά τις ημέρες του εορτασμού, επιβάλλεται και απαγόρευση κυκλοφορίας για τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων.

Για το ρεύμα εξόδου από τα αστικά κέντρα, η απαγόρευση θα ισχύει:

Για το ρεύμα εισόδου, η απαγόρευση θα ισχύει:

Exit mobile version