Έφη Αχτσιόγλου: «Η Νέα Αριστερά είναι εδώ για να εκφράσει με έναν σοβαρό τρόπο την αντιπολιτευτική φωνή»

Έφη Αχτσιόγλου: «Η Νέα Αριστερά είναι εδώ για να εκφράσει με έναν σοβαρό τρόπο την αντιπολιτευτική φωνή»

«Η κοινωνική δυσαρέσκεια για την ασκούμενη πολιτική είναι έντονη, με πρώτο θέμα την ακρίβεια και παράλληλα τον μισθό και το εισόδημα, που είναι πάρα πολύ αδύναμα για να αντιμετωπίσουν το επίπεδο των τιμών που υπάρχει στην αγορά», υπογράμμισε η βουλεύτρια Β’2 Δυτικού Τομέα Αθηνών με τη Νέα Αριστερά Έφη Αχτσιόγλου. Αναφέροντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, η κ. Αχτσιόγλου επισήμανε το σοβαρό οικονομικό πλήγμα που δέχονται οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους λόγω της αναντιστοιχίας μεταξύ του κόστους διαβίωσης και των αποδοχών.

Η Έφη Αχτσιόγλου αναφέρθηκε επίσης στην κυβερνητική ευθύνη για την παρούσα κατάσταση, τονίζοντας ότι «το δεύτερο δεδομένο είναι ότι υπάρχει κυβερνητική ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση, διότι η ΝΔ με τις επιλογές της, στις οποίες και εμμένει, έχει φέρει τους πολίτες σε αυτό το αδιέξοδο. Γιατί η αγορά λειτουργεί με καρτέλ σε πολύ κρίσιμα πεδία -ενέργεια, σούπερ-μάρκετ, τράπεζες- όπου υπάρχουν υπερτιμολογήσεις και αισχροκέρδεια. Έτσι, το οικογενειακό εισόδημα διαλύεται και οι μισθοί δεν αυξάνονται όσο θα έπρεπε για να καλύψουν την απόσταση». Υπογράμμισε την ύπαρξη και δραστηριότητα καρτέλ σε καίριους τομείς της οικονομίας, γεγονός που επιβαρύνει σημαντικά τους πολίτες και περιορίζει το διαθέσιμο εισόδημά τους.

Κατά την κ. Αχτσιόγλου, ένα τρίτο στοιχείο αφορά το ότι η κοινωνική δυσαρέσκεια, αν και έντονη, δεν έχει βρει ακόμα την πολιτική της έκφραση. «Σε μία κατεύθυνση που να δίνει προοπτική για την επόμενη μέρα», εξήγησε στη «Φωνή της Ελλάδας», υποδεικνύοντας την ανάγκη για οργανωμένη πολιτική αντίδραση.

Όπως σημείωσε, «έχουμε διάσπαρτες κοινωνικές κινητοποιήσεις -ΠΝΟ, υγειονομικοί, εκπαιδευτικοί, νέοι άνθρωποι για ζητήματα συγκάλυψης εγκλημάτων όπως αυτό των Τεμπών- αλλά δεν εκφράζεται με έναν ενιαίο τρόπο πολιτικά. Και δεν γίνεται αυτό γιατί έχουμε πολύ μεγάλη αποδυνάμωση του αντιπολιτευτικού λόγου. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ διότι βρίσκεται σε κρίση ταυτότητας, διαλυτική κρίση, εδώ και έναν χρόνο. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ γιατί δεν έχει πραγματικά αντιπαραθετική στρατηγική σε αυτή της Νέας Δημοκρατίας», υπογράμμισε. Με την παρατήρηση αυτή, επεσήμανε τη δυσκολία να υπάρξει ένας ενοποιημένος αντιπολιτευτικός λόγος, καθώς το μεν ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει κρίση ταυτότητας και το ΠΑΣΟΚ δεν δείχνει να έχει σαφή εναλλακτική προσέγγιση.

Η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε ότι «η Νέα Αριστερά είναι εδώ για να εκφράσει με έναν σοβαρό τρόπο την αντιπολιτευτική φωνή. Καταθέτοντας προτάσεις για το πώς μπορούν να γίνουν αλλιώς τα πράγματα, από τη σκοπιά της Αριστεράς». Πρόσθεσε πως η Νέα Αριστερά επιδιώκει να προσφέρει σοβαρές, εφαρμόσιμες λύσεις που αντιπροσωπεύουν τη φιλοσοφία της Αριστεράς.

Συνεχίζοντας, ανέφερε πως «είμαστε ανοιχτοί στον πολιτικό διάλογο. Είμαστε εδώ ακόμη και για να ανοίξουμε πεδίο συνεργασιών. Όμως αυτό θα πρέπει να γίνει στο πλαίσιο προγραμματικών θέσεων, όχι συγκολλήσεις κορυφής, όχι συζητήσεις πίσω από κλειστές πόρτες. Έχουμε καταθέσει ένα συγκεκριμένο μίνιμουμ πλαίσιο προτάσεων για την ακρίβεια, την υγεία, την παιδεία, την εργασία, το στεγαστικό. Επάνω σε αυτές να γίνει προγραμματική συζήτηση -αυτά είναι τα προβλήματα των πολιτών- και μπορούν να υπάρξουν συγκλίσεις για μία άλλη προοπτική. Εμείς θέλουμε να είμαστε καταλύτες σε αυτό, να δράσουμε δημιουργικά και όχι με όρους επικοινωνιακούς». Τόνισε την ανάγκη για διάλογο που στηρίζεται σε συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις, με στόχο τις λύσεις και όχι απλώς την επικοινωνιακή διαχείριση.

Αναφορικά με τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, ανέφερε ότι «οι εκπαιδευτικοί έχουν απόλυτο δίκιο». Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια, «η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με αυταρχισμό και κατασταλτικό τρόπο οποιαδήποτε φωνή αμφισβήτησης των επιλογών της». Επισήμανε ότι ο τρόπος αντιμετώπισης της κυβέρνησης απέναντι σε όσους εκφράζουν διαφορετική άποψη είναι αυταρχικός.

Τέλος, η βουλεύτρια υπογράμμισε ότι «η μεθοδολογία της ΝΔ στη δημόσια παιδεία και υγεία στερεί από τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών τις στοιχειώδεις ποιοτικές υπηρεσίες που θα έπρεπε να έχουν από το κράτος και τους υποχρεώνει να πληρώνουν πιο πολλά από τη τσέπη τους. Έχουμε τις περισσότερες ακάλυπτες ανάγκες σε αυτά τα δημόσια αγαθά και το κράτος διαρκώς αποσύρεται».

Exit mobile version