Ταραχές στις φυλακές Βόλου: Νεκρός 21χρονος κρατούμενος – Εξέγερση κρατουμένων – Μεγάλη κινητοποίηση των αρχών

Ταραχές στις φυλακές Βόλου: Νεκρός 21χρονος κρατούμενος - Εξέγερση κρατουμένων– Μεγάλη κινητοποίηση των αρχών

Αναταραχή σημειώθηκε στο Κατάστημα Κράτησης Νέων του Βόλου το βράδυ του Σαββάτου, λίγο πριν τις 9 μ.μ., όταν οι κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα μέσα σε θάλαμο της φυλακής, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής, με εννέα πυροσβεστικά οχήματα και συνολικά 18 πυροσβέστες να επιχειρούν για την κατάσβεση. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες, αν και ο χώρος εξακολουθεί να είναι γεμάτος καπνό.

Η κινητοποίηση παραμένει ισχυρή, με αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις να έχουν ανακτήσει τον έλεγχο του χώρου κράτησης, χωρίς ωστόσο να έχουν αναφερθεί τραυματισμοί. Η ενημέρωση του εισαγγελέα και του αστυνομικού διευθυντή έγινε άμεσα για τις εξελίξεις.

Οι ταραχές ξέσπασαν μόλις 24 ώρες μετά τον αιφνίδιο θάνατο ενός 21χρονου κρατούμενου στις φυλακές του Βόλου, γεγονός που φαίνεται πως ενέτεινε τη δυσαρέσκεια των κρατουμένων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κρατούμενοι διαμαρτύρονται για τις συνθήκες κράτησης, ζητώντας καλύτερη ιατρική κάλυψη και βελτιωμένες συνθήκες διαβίωσης.

Exit mobile version