Το πολυδιαβασμένο μυθιστόρημα του Αντώνη Σαμαράκη «Το Λάθος» γίνεται ταινία

Το πολυδιαβασμένο μυθιστόρημα του Αντώνη Σαμαράκη «Το Λάθος» γίνεται ταινία

Με σεβασμό προς το έργο του σπουδαίου Αντώνη Σαμαράκη και ιδιαίτερη χαρά, η ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ Α.Ε. ανακοίνωσε την παραγωγή της ταινίας «The Flaw» («Το Λάθος»), βασισμένη στο αριστουργηματικό μυθιστόρημα «Το Λάθος», σε σενάριο και σκηνοθεσία του Θεόφιλου Παπαστυλιανού. Μετά από εντατική αναζήτηση κατάλληλων τοποθεσιών, τα περισσότερα εξωτερικά γυρίσματα έλαβαν χώρα στη Ρίγα της Λετονίας τον Σεπτέμβριο, ενώ συνεχίζονται σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Βοιωτίας, με προγραμματισμένη ολοκλήρωση στις 9 Νοεμβρίου.

Ο David Dawson υποδύεται τον Ανακριτή, με τον Arthur McBain ως Ύποπτο και τον Ralf Little στον ρόλο του Μάνατζερ. Συμμετέχουν επίσης οι ηθοποιοί David και Ralf, γνωστοί στο βρετανικό κοινό από την παρουσία τους στο θέατρο και τη τηλεόραση και υποψήφιοι για το θεατρικό βραβείο Laurence Olivier. Ο Arthur, που εμφανίστηκε πρόσφατα στην ταινία «Napoleon» του Ridley Scott, είναι επίσης επιτυχημένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων και δημιουργός podcast για τον Guardian, μεταξύ άλλων. Στην ταινία συμμετέχει και η ηθοποιός και σκηνοθέτρια Άντζελα Μπρούσκου, στον ρόλο της προϊσταμένης της Ειδικής Υπηρεσίας.

Σε μια εποχή που η σκιά του φασισμού εκτείνεται πάνω από την Ευρώπη και σε έναν νέο κόσμο όπου η εικόνα αποκτά τεράστια δύναμη, η ταινία «The Flaw» έρχεται να αποτυπώσει, μέσα από την τέχνη του κινηματογράφου, τα καταστροφικά αποτελέσματα του ολοκληρωτισμού. Στέλνει επίσης το μήνυμα για την ανθρώπινη ψυχή που μπορεί να βρει φως ακόμη και μέσα στο σκοτάδι. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, «το Λάθος» είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρο από ποτέ, καθώς οι αξίες δοκιμάζονται, οι άνθρωποι αντιπαρατίθενται, ο εθνικισμός αυξάνεται, οι πόλεμοι γίνονται εφιαλτικοί και το μέλλον διαγράφεται αβέβαιο. Η καφκική ατμόσφαιρα του βιβλίου ζωντανεύει στην ταινία, που γυρίζεται στην αγγλική γλώσσα, σε έναν απροσδιόριστο τόπο και χρόνο, ενισχύοντας το διαχρονικό και παγκόσμιο χαρακτήρα της ιστορίας. Στοιχεία από το παρελθόν συνθέτουν μια αισθητική που μπορεί να αναφέρεται στο παρόν ή ακόμη και στο μέλλον.

Το νέο-νουάρ αλληγορικό θρίλερ «The Flaw» θα προβληθεί το 2025, γιορτάζοντας τα 60 χρόνια από την πρώτη έκδοση του μυθιστορήματος το 1965.

Exit mobile version