Φλώρινα: Μαζική δηλητηρίαση σε ξενοδοχείο από διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα – 16 άτομα στο νοσοκομείο

Φλώρινα: Μαζική δηλητηρίαση σε ξενοδοχείο από διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα - 16 άτομα στο νοσοκομείο

Οι τοπικές αρχές στη Φλώρινα τέθηκαν σε κατάσταση επιφυλακής μετά από περιστατικό μαζικής δηλητηρίασης 16 ατόμων σε ξενοδοχείο που βρίσκεται στο Λιμνοχώρι, τις πρώτες ώρες της Κυριακής.

Το περιστατικό αναστάτωσε τους πελάτες και το προσωπικό του ξενοδοχείου, ενώ οι τοπικές υγειονομικές και αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν να παράσχουν βοήθεια και να διερευνήσουν τα αίτια της δηλητηρίασης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αιτία του περιστατικού αποδίδεται στην ατελή καύση του συστήματος θέρμανσης του ξενοδοχείου, η οποία προκάλεσε διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα. Το αέριο αυτό είναι άχρωμο και άοσμο, με αποτέλεσμα οι ένοικοι να εκτεθούν σε αυτό χωρίς να αντιληφθούν τον κίνδυνο. Η εισπνοή του μονοξειδίου οδήγησε σε λιποθυμικά επεισόδια, γεγονός που προκάλεσε άμεση κινητοποίηση των παρευρισκόμενων και των τοπικών αρχών.

Το kozanimedia.gr αναφέρει ότι στο ξενοδοχείο κατέφθασαν γρήγορα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, τα οποία μετέφεραν τους πελάτες που εμφάνιζαν σοβαρότερα συμπτώματα στο νοσοκομείο Φλώρινας, καθώς και σε άλλα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να λάβουν την απαραίτητη ιατρική φροντίδα. Ένα από τα άτομα που εκτέθηκαν στο τοξικό αέριο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Κοζάνης, ενώ άλλοι έχουν υποβληθεί σε εντατική θεραπεία για να αναρρώσουν από τη δηλητηρίαση.

Η τοπική αστυνομία και οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές εξετάζουν τα ακριβή αίτια της ατελούς καύσης που οδήγησε στη διαρροή του μονοξειδίου του άνθρακα.

Exit mobile version