Λαμία: Ο Δήμος ψήφισε σύμβαση για την προμήθεια γευμάτων στο Μουσικό Σχολείο της Λαμίας με την εταιρεία που ευθύνεται για την τροφική δηλητηρίαση σε μαθητές – Αντιδρούν οι γονείς

Λαμία: Ο Δήμος ψήφισε σύμβαση για την προμήθεια γευμάτων στο Μουσικό Σχολείο της Λαμίας με την εταιρεία που ευθύνεται για την τροφική δηλητηρίαση σε μαθητές - Αντιδρούν οι γονείς

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Λαμιέων να αναθέσει εκ νέου τη σίτιση των σχολείων στην εταιρεία που είχε εμπλακεί σε περιστατικό δηλητηρίασης δεκάδων παιδιών από σχολικά γεύματα την περασμένη άνοιξη. Παρά τη διακοπή συνεργασίας της εταιρείας με τον ΟΠΕΚΑ για τρία χρόνια, ο Δήμος Λαμιέων ψήφισε υπέρ της σύναψης σύμβασης προμήθειας φαγητού για το Μουσικό Σχολείο Λαμίας.

Ο Βασίλης Κυριακάκης, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Λαμίας, ο οποίος καταψήφισε την απόφαση, δήλωσε στο MEGA ότι οι υπέρμαχοι της συνεργασίας επικαλούνται τη μη ύπαρξη προβλήματος και την ανάγκη να συνεχιστεί η σύμβαση για να μην μείνει το σχολείο χωρίς γεύματα. «Υποστηρίζουν ότι η διακοπή έγινε λόγω της φωτιάς στο εργοστάσιο της εταιρείας, που καταστράφηκε πριν την προγραμματισμένη επιθεώρηση του ΕΦΕΤ, και όχι λόγω των περιστατικών δηλητηρίασης», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η απόφαση πάρθηκε για να αποφευχθούν νομικές κυρώσεις και ρήτρες σε βάρος του δήμου.

Από την πλευρά τους, οι γονείς εκφράζουν σοβαρές ανησυχίες για την απόφαση αυτή. Η Αργυρώ Κλητσοτήρα, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, δήλωσε ότι οι τοπικοί σύλλογοι έχουν προσπαθήσει να αποτρέψουν την ανάθεση των σχολικών γευμάτων στη συγκεκριμένη επιχείρηση, μαζεύοντας υπογραφές και απευθυνόμενοι σε δικηγόρο για περαιτέρω ενέργειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίμαχη εταιρεία διαθέτει συμβάσεις σίτισης όχι μόνο σε σχολεία, αλλά και σε νοσοκομεία, παιδικούς σταθμούς, φυλακές, προνοιακά ιδρύματα, και φοιτητικά εστιατόρια σε διάφορες περιοχές της Φθιώτιδας, Άμφισσας, Καρπενησίου και άλλων πόλεων.

Exit mobile version