Πολύνεκρο δυστύχημα στο Μεξικό: Λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό -Τουλάχιστον 24 νεκροί

Πολύνεκρο δυστύχημα στο Μεξικό: Λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό -Τουλάχιστον 24 νεκροί

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πέντε ακόμη τραυματίστηκαν σοβαρά σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στην Πολιτεία Ζακατέκας του Μεξικού.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, το περιστατικό συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν ένα λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό που μετέφερε εμπορεύματα, συγκεκριμένα καλαμπόκι, σε αυτοκινητόδρομο της περιοχής.

Ο κυβερνήτης της Ζακατέκας, Νταβίντ Μονρεάλ, επιβεβαίωσε τον αριθμό των θυμάτων και δεσμεύτηκε να προσφέρει πλήρη στήριξη στους τραυματίες και στις οικογένειες των θυμάτων. Το δυστύχημα προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση των τοπικών υπηρεσιών διάσωσης και ασφάλειας.

Ένας αξιωματούχος που μίλησε στο πρακτορείο Reuters ανέφερε πως οι διασώστες καταβάλλουν προσπάθειες για να ανασύρουν ορισμένες σορούς από τη χαράδρα στην οποία κατέληξε το λεωφορείο μετά τη σύγκρουση. Σε πλάνα που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνονται ομάδες διάσωσης και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, μεταξύ των οποίων και στρατιώτες, να επιχειρούν στον αποκλεισμένο χώρο του δυστυχήματος και να μεταφέρουν τα θύματα.

Το λεωφορείο είχε προορισμό τη Σιουδάδ Χουάρες, μια μεθοριακή πόλη στην Πολιτεία Τσιουάουα. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί αν ανάμεσα στους επιβάτες βρίσκονταν και μετανάστες που κατευθύνονταν προς τα σύνορα με τις ΗΠΑ.

Exit mobile version