Η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας επέστρεψε από το διεθνή γαστρονομικό διαγωνισμό TIC Taipei International Culinary Challenge 2024 στην Ταϊβάν φέροντας μαζί της ένα χάλκινο μετάλλιο.
Η ελληνική αποστολή απαρτίζονταν από την επίσημη ομάδα της Ένωσης, γνωστή ως Culinary Team Greece, η οποία παρουσίασε ένα μενού τριών πιάτων εμπνευσμένο από τη Μακεδονική Κουζίνα.
Το διαγωνιστικό μενού κέρδισε την αναγνώριση της κριτικής επιτροπής και το χάλκινο μετάλλιο, αναδεικνύοντας τον γαστρονομικό πλούτο της Ελλάδας. Στόχος του διαγωνισμού TIC Taipei International Culinary Challenge είναι η προβολή και η εξέλιξη των μαγειρικών τεχνικών και δεξιοτήτων των επαγγελματιών μαγείρων σε διεθνές επίπεδο.
Τα μέλη της Culinary Team Greece που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ήταν ο Team Captain Μαρίνος Χονδρολίδης, η Pastry chef Αρχοντία Πασχαλίδου και ο Team member Άκης Ράγκος. Με επαγγελματισμό και ομαδικότητα, η ομάδα κατάφερε να ξεχωρίσει σε έναν απαιτητικό διαγωνισμό, διαδίδοντας την ελληνική γαστρονομική κληρονομιά διεθνώς.