Βουλή: Ψηφίστηκε  με 158 ψήφους υπέρ και 141 κατά  ο κρατικός προϋπολογισμός του 2025

Βουλή: Ψηφίστηκε  με 158 ψήφους υπέρ και 141 κατά  ο κρατικός προϋπολογισμός του 2025

Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και την ανακοίνωση μέτρων για τις τράπεζες, ολοκληρώθηκε η συζήτηση και η ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2025 στην ολομέλεια της Βουλής. Ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε με 158 ψήφους υπέρ και 141 κατά, ενώ από τη διαδικασία απουσίαζε ο Αντώνης Σαμαράς. Την ψήφο του υπέρ του προϋπολογισμού πρόσθεσε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Γεώργιος Ασπιώτης, προερχόμενος από τους Σπαρτιάτες.

Πριν την ψηφοφορία, οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων τοποθετήθηκαν, ξεκινώντας με τον επικεφαλής της μικρότερης κοινοβουλευτικής δύναμης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση απέτυχε να κάνει την οικονομία πιο ανταγωνιστική και την κοινωνία πιο δίκαιη, ενώ σημείωσε ότι τα έσοδα βασίζονται στον πληθωρισμό και την ακρίβεια. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανεπαρκή και άδικη πολιτική, επισημαίνοντας ότι η κοινωνία βιώνει αυξανόμενες ανισότητες και οικονομικά αδιέξοδα.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό εργαλείο που στηρίζεται στην αισχροκέρδεια, ενώ ο Δημήτρης Κουτσούμπας του ΚΚΕ υποστήριξε ότι πρόκειται για έναν προϋπολογισμό που αναδιανέμει πόρους από τους πολλούς στους λίγους. Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, καταψήφισε τον προϋπολογισμό, ασκώντας συνολική κριτική στην κυβέρνηση και δηλώνοντας ότι πρόκειται για προϋπολογισμό που δεν εξυπηρετεί τους πολίτες.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Χαρίτσης αναφέρθηκε σε «οργανωμένο πλιάτσικο» στις ζωές των πολιτών, ενώ ο Δημήτρης Νατσιός από τη Νίκη καταψήφισε τον προϋπολογισμό, εκτός από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Επισήμανε την αποξένωση της κυβέρνησης από τον λαό και τη στήριξή της σε λίγους προνομιούχους. Ο Βασίλης Στίγκας από τους Σπαρτιάτες υποστήριξε ότι ο προϋπολογισμός στηρίζεται σε υπερβολική αισιοδοξία, χωρίς επαρκή αριθμητικά δεδομένα, και τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των κοινωνικών υποδομών.

Exit mobile version