Ψευδής αποδείχθηκε η καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση που άσκησε Διευθύντρια Δημοτικής Υπηρεσίας στην Πάτρα εις βάρος του Αντιδημάρχου. Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Πάτρας απέρριψε συνολικά την αγωγή που είχε υποβάλει προϊσταμένη δημοτικής υπηρεσίας κατά του Αντιδημάρχου Τάκη Πετροπούλου, κρίνοντάς την ουσιαστικά ψευδή καταγγελία. Η ενάγουσα ζητούσε αποζημίωση 100.000 ευρώ για ηθική βλάβη, την παύση οποιουδήποτε αρνητικού ισχυρισμού σε βάρος της από τον αντιδήμαρχο και επιπλέον 5.000 ευρώ για δημοσιεύσεις που θα αποκαθιστούσαν τη φήμη της, σε περίπτωση που το δικαστήριο δεχόταν τις αιτιάσεις της.
Ωστόσο, οι τρεις γυναίκες δικαστές έκριναν ότι οι ισχυρισμοί της ήταν εξ ολοκλήρου ψευδείς και αβάσιμοι. Εν τέλει, απέρριψαν κάθε αξίωσή της. Όπως αναφέρεται στην απόφαση, οι ισχυρισμοί της ενάγουσας για σεξουαλική παρενόχληση χαρακτηρίζονται «ουδόλως πειστικοί». Επιπλέον, το δικαστήριο πείστηκε ότι η ενάγουσα «συστηματικά παραμελούσε τα καθήκοντά της, προσερχόταν αργότερα και έφευγε νωρίτερα από την υπηρεσία, ενώ τακτικά δεχόταν πλασιέ προϊόντων στο γραφείο της». Όσον αφορά την καταγγελία για παρενόχληση, το δικαστήριο έκρινε πως «την ώρα του δήθεν συμβάντος ο αντιδήμαρχος βρισκόταν σε άλλο κτίριο του Δήμου».
Με την απόφαση 341/2024 του δικαστηρίου, οι αναφορές που είχε αποστείλει η προϊσταμένη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας χαρακτηρίζονται αναληθείς. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι «ο εναγόμενος αντιδήμαρχος ουδεμία πράξη ψευδούς καταμήνυσης και συκοφαντικής δυσφήμησης τέλεσε σε βάρος της προϊσταμένης, αλλά αντιθέτως ενήργησε στα πλαίσια των καθηκόντων του».
Οι σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών ήταν ήδη τεταμένες από το 2019, όταν ο Τάκης Πετροπούλος ανέλαβε καθήκοντα αντιδημάρχου, με τις αντιπαραθέσεις να περιλαμβάνουν αναφορές και εγκλήσεις σε διάφορα επίπεδα – υπηρεσιακό, ποινικό, αστικό και πειθαρχικό. Ενδεικτικό είναι ότι το 2020 είχε επιβληθεί πειθαρχική ποινή στέρησης 15 ημερομισθίων στην ενάγουσα. Από τότε, η κατάσταση χειροτέρεψε, με αποτέλεσμα οι σχέσεις της με τον αντιδήμαρχο αλλά και με το προσωπικό της Κοινωνικής Προστασίας να επιδεινωθούν. Μάλιστα, από τις 30 Σεπτεμβρίου, σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι έχουν αιτηθεί γραπτώς τη μετακίνησή τους σε άλλες υπηρεσίες λόγω αυτής της κατάστασης.
Καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του δικαστηρίου είχαν τρεις ένορκες βεβαιώσεις, ανάμεσά τους και αυτή του δημάρχου Κώστα Πελετίδη, ο οποίος υποστήριξε πλήρως τον αντιδήμαρχό του.