Κώστας Μπακογιάννης: “Αν δεν χάσεις στην πολιτική, δεν πας μπροστά. Δεν έχω πάρει απόφαση για το μετά”

Για τη νέα του καθημερινότητα, τις πολιτικές του βλέψεις αλλά και τις σχέσεις του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μίλησε ο Κώστας Μπακογιάννης στην εκπομπή Direct του Γιώργου Ευγενίδη, στο protothema.gr. Ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων δεν απέφυγε να αναφερθεί και στο στιγμιότυπο που έγινε viral με το σουπεράκι «διεθνολόγος» στην ΕΡΤ, το οποίο συζητήθηκε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι η ήττα στις δημοτικές εκλογές του 2023 αποτέλεσε μια φορτισμένη προσωπική εμπειρία, ωστόσο, όπως είπε, «αν δεν χάσεις στην πολιτική, δεν μπορείς να πας μπροστά». Στην ίδια συνέντευξη, δεν παρέλειψε να σχολιάσει τον «Μεγάλο Περίπατο» αλλά και να ασκήσει σφοδρή κριτική στον νέο δήμαρχο, Χάρη Δούκα, λέγοντας πως προεκλογικά δεσμεύτηκε να αφοσιωθεί στην πρωτεύουσα, όμως «είναι φανερό πως βλέπει τον Δήμο ως μια απασχόληση μερικής απασχόλησης. Βλέπω πως η Αθήνα είναι χωρίς ηγεσία».

Για τα σχόλια και το «διεθνολόγος» Ο Κώστας Μπακογιάννης, ερωτηθείς για το viral στιγμιότυπο στην κρατική τηλεόραση, δήλωσε: «Δεν διακατέχομαι από σύνδρομα καταδίωξης. Είμαι μαθημένος και ξέρω ότι κάποιος που εκτίθεται στη δημόσια ζωή θα τα ακούει όλα και θα πρέπει να τα δέχεται όλα. Ακόμα και τα παραπανίσια».

Για το μέλλον στην πολιτική Σχετικά με την πορεία του και το ενδεχόμενο να διεκδικήσει ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή, ο κ. Μπακογιάννης δεν έκλεισε κανένα σενάριο. Ανέφερε πως δεν έχει λάβει ακόμα οριστικές αποφάσεις, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «τη φωτιά δεν την έχω φοβηθεί στη ζωή μου». Παράλληλα, χαρακτήρισε τη σχέση του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ως «εξαιρετική».

Για τις γεωπολιτικές ισορροπίες Αναφερόμενος στις διεθνείς εξελίξεις, υποστήριξε ότι «έχουν υπάρξει κατά καιρούς διαφορές με τις Ηνωμένες Πολιτείες σε οικονομικό, πολιτικό και ιδεολογικό επίπεδο. Τώρα όμως όλα συγκλίνουν ταυτόχρονα. Μιλάμε για μια τέλεια καταιγίδα». Τόνισε πως αυτή η συνθήκη καθιστά επιτακτική την ανάγκη η Ευρώπη να ωριμάσει πολιτικά, ενώ σχολίασε θετικά τη σταδιακή διαμόρφωση μιας κοινής ευρωπαϊκής αντίληψης: «ένα από τα καλά νέα των τελευταίων εβδομάδων είναι ότι δείχνουμε να ανακαλύπτουμε έναν ευρωπαϊκό πατριωτισμό».

Έθεσε επίσης θέμα επανεξέτασης της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής με βάση τα νέα γεωστρατηγικά δεδομένα: «Όσα ξέρουμε θα πρέπει να τα ξεχάσουμε. Θα πρέπει να δούμε τις βασικές υποθέσεις εργασίας από την αρχή. Δεν μιλάω μόνο για την Τουρκία αλλά για όλα τα μέτωπα. Π.χ. η ασφάλεια που είχαμε ότι αν κάτι γίνει με την Τουρκία μπορούμε να βασιζόμαστε σε κάποια παρέμβαση από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Πλέον δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι γι’ αυτό».

Exit mobile version