Οι 4 βασικοί όροι της Ρωσίας για τερματισμό του πολέμου με την Ουκρανία

Οι 4 βασικοί όροι της Ρωσίας για τερματισμό του πολέμου με την Ουκρανία

Κατά τη διάρκεια των πρόσφατων συνομιλιών που διεξήχθησαν στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ των αντιπροσωπειών Ρωσίας και Ουκρανίας, οι εκπρόσωποι της Μόσχας ζήτησαν, σύμφωνα με ανώτατο Ουκρανό αξιωματούχο, η Ουκρανία να αποσύρει πλήρως τις στρατιωτικές της δυνάμεις από όλες τις επαρχίες τις οποίες η Ρωσία διεκδικεί, προτού συμφωνηθεί ενδεχόμενη κατάπαυση του πυρός.

Ο ίδιος αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε στο πρακτορείο Reuters υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, σημείωσε πως οι απαιτήσεις των Ρώσων διαπραγματευτών υπερέβαιναν κατά πολύ τους όρους που είχαν διατυπωθεί στο ειρηνευτικό σχέδιο των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο είχε παρουσιαστεί μετά από σχετικές διαβουλεύσεις με τη ρωσική πλευρά.


Αν αναρωτιέσαι πως να σταματησω την περιοδο με φυσικο τροπο τότε επισκέψου την κορυφαία σελίδα υγείας και ομορφιάς και ενημερώσου σήμερα!


Οι συνομιλίες της Κωνσταντινούπολης, που αποτέλεσαν την πρώτη άμεση συνάντηση των δύο πλευρών έπειτα από τρία χρόνια, είχαν ως μοναδικό αποτέλεσμα τη συμφωνία για ανταλλαγή αιχμαλώτων. Δεν υπήρξε καμία πρόοδος ως προς την παύση των εχθροπραξιών. Ουκρανική πηγή, μιλώντας νωρίτερα, είχε χαρακτηρίσει τους όρους που τέθηκαν από τη ρωσική πλευρά ως «μη ρεαλιστικούς», χωρίς να παραθέσει συγκεκριμένα στοιχεία.

Κατά τη σημερινή ενημέρωση του Τύπου, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ερωτήθηκε για τις αξιώσεις που αποδίδονται στη ρωσική αποστολή, αρνήθηκε να σχολιάσει, υποστηρίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να διεξάγονται με πλήρη μυστικότητα.

Ο Ουκρανός αξιωματούχος ανέφερε ότι οι απαιτήσεις που προφορικά τέθηκαν από τους Ρώσους διαπραγματευτές περιλάμβαναν:

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα παραπάνω αιτήματα διατυπώθηκαν προφορικά κατά τη διάρκεια της συνάντησης, χωρίς να παραδοθεί κάποιο έγγραφο ή επίσημο κείμενο με τις θέσεις της Μόσχας.

Το Κίεβο έχει ήδη εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τη στάση της ρωσικής πλευράς, θεωρώντας πως δεν υπάρχει πραγματική βούληση για επίλυση της σύγκρουσης. Παράλληλα, ευρωπαϊκές χώρες ασκούν πίεση στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για την επιβολή νέου πακέτου κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Ο επικεφαλής της ρωσικής αποστολής, πάντως, εξέφρασε ικανοποίηση για την έκβαση των συνομιλιών, τονίζοντας πως η ρωσική κυβέρνηση παραμένει ανοιχτή σε συνέχιση του διαλόγου με την ουκρανική πλευρά.

Exit mobile version