Κ. Μητσοτάκης από τη Σκιάθο: «Η νέα σχολική χρονιά θα υποδεχτεί τα παιδιά σε ένα ανακαινισμένο σχολείο»

Κ. Μητσοτάκης από τη Σκιάθο: «Η νέα σχολική χρονιά θα υποδεχτεί τα παιδιά σε ένα ανακαινισμένο σχολείο»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο της Σκιάθου και επισκέφθηκε αργότερα την Αλόννησο, όπου περιηγήθηκε στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Βορείων Σποράδων. Στο επίκεντρο των επισκέψεών του βρέθηκε η προώθηση έργων που αφορούν τις τοπικές υποδομές.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου και διαπίστωσε την πρόοδο των εργασιών ανακαίνισης στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου». Όπως ανέφερε, «η νέα σχολική χρονιά θα υποδεχτεί τα παιδιά σε ένα ανακαινισμένο σχολείο», επισημαίνοντας ότι παρόμοιες παρεμβάσεις υλοποιούνται σε πολλές περιοχές της χώρας, αφήνοντας ουσιαστικό αποτύπωμα στις τοπικές κοινωνίες.

Κατά την επίσκεψή του, ξεναγήθηκε επίσης στο Μουσείο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και, λίγο πριν μεταβεί στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου, τόνισε τη σημασία της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, ειδικά μετά την εξαγγελία δημιουργίας δύο νέων θαλάσσιων πάρκων στο Ιόνιο και στο Νότιο Αιγαίο.

Σε δήλωσή του από τη Σκιάθο, ανέφερε πως το πρόγραμμα ανακατασκευών συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς και πως το συγκεκριμένο σχολείο, αν και κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80, δεν είχε ποτέ συντηρηθεί. Η τρέχουσα παρέμβαση περιλαμβάνει πλήρη αναβάθμιση των υγειονομικών εγκαταστάσεων, των εξωτερικών χώρων και των αθλητικών υποδομών. Όπως είπε, 430 σχολεία σε όλη τη χώρα εντάσσονται στο ίδιο πρόγραμμα, το οποίο επιδιώκεται να συνεχιστεί κάθε καλοκαίρι με την υποστήριξη και των μεγάλων δωρητών, ώστε να ενταχθούν ακόμη περισσότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία της διαρκούς επαφής της κυβέρνησης με την περιφέρεια, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει τις περιοδείες του μέχρι τις επόμενες εκλογές, στηρίζοντας τη συνεργασία μεταξύ τοπικής και κεντρικής διοίκησης. Παράλληλα, κάλεσε σε αποχή από την πόλωση και την τοξικότητα, ιδίως στις μικρές κοινωνίες, ζητώντας να παραμείνει ο δημόσιος διάλογος επικεντρωμένος στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών.

Exit mobile version