Τεντόγλου: Απάντηση με 8,41 μ.

Τεντόγλου: Απάντηση με 8,41 μ.

Λίγες μέρες μετά την ακύρωση του ρεκόρ των 8,40 μ. που πέτυχε στο τουρνουά του Τορούν της Πολωνίας, ο Μίλτος Τεντόγλου απάντησε με τον δικό του, μοναδικό τρόπο στο μίτινγκ κλειστού στίβου στο Λιεβέν της Γαλλίας.

Σε καταπληκτική μέρα ο Τεντόγλου πήδηξε 8.32μ., 8.37μ., 8.34μ. και 8.41μ., σημειώνοντας στον ίδιο αγώνα τις τρεις κορυφαίες επιδόσεις για φέτος στον κόσμο. Μιλώντας στο gazzetta.gr δήλωσε πως απορεί πως γίνεται να ακυρώνεται μια επίδοση λόγω της σόλας του παπουτσιού που φορούσε, ενώ ανέλυσε και τις παράλογες αλλαγές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο άθλημα.

Η πιο χαρακτηριστική δήλωσή του στο gazzetta ήταν εκείνη στην οποία ανέφερε :«έκανα το 8.41μ., σταμάτησα τον αγώνα μου και έφυγα από το στάδιο. Αυτό ήθελα να κάνω και να τελειώσει ο αγώνας. Πιστεύω πως μπορούσα να κάνω και περισσότερο χθες, αν συνέχιζα, αλλά δεν υπήρχε λόγος. Άλλωστε, με τον προπονητή μου, τα μεγάλα άλματα τα κρατάμε πάντα για τον μεγάλο αγώνα. Απέδειξα ό,τι ήθελα χθες και δεν υπήρχε λόγος να κάνω κάτι περισσότερο».

Για την ακύρωση του ρεκόρ των 8,40 μ. που πέτυχε στον προηγούμενο αγώνα του, με την δικαιολογία ότι τα παπούτσια που φορούσε εκείνη τη μέρα ήταν απαγορευμένα για το άθλημα του μήκους, σύμφωνα με τη λίστα της World Athletics, ο Τεντόγλου είπε:

«Δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτό που έγινε με το δικό μου παπούτσι, είναι πραγματικά το ίδιο. Και δεν υπάρχει υλικό που να βοηθάει, ούτε αν είναι πιο μαλακό μας βοηθάει. Αντιθέτως. Δεν βγάζει νόημα όλο αυτό. Εγώ είμαι αυτός που πηδάει και από μένα και τον προπονητή μου θα έπρεπε να παίρνουν συμβουλή, να τους πούμε εμείς τι μας βολεύει να φοράμε. Παλιότερα δεν έλεγχαν τίποτα, φαντάσου πολλοί είχαν δικά τους custom παπούτσια και πηδούσαν με αυτά».

Exit mobile version